Сметната палата ще разшири обхвата на одита на Фонда за

...
Сметната палата ще разшири обхвата на одита на Фонда за
Коментари Харесай

Сметната палата ще одитира и проциедурата по несъстоятелност на КТБ

Сметната палата ще разшири обсега на одита на Фонда за гарантиране на влоговете до процедурата по неплатежоспособност на КТБ по самодейност на депутатите от „ Демократична България “ Мартин Димитров и Георги Ганев.

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков осведоми за това народните представители в парламентарната подкомисия за надзор на обществените средства.

Мартин Димитров, който от години се бори за осветление на истината за банкрута на КТБ, помоли управлението на Сметната палата одитът на фонда да стигне и до активността на синдиците на банката.

„ От надделяващ публичен интерес е разширението на обсега на одита, който да дефинира да вземем за пример кои цесии и прихващания са утвърдени и на какъв принцип са оспорвани. От години не съумяваме да получим тази информация, която нашето общество би трябвало да узнае “, съобщи Мартин Димитров.

От Сметната палата оповестиха, че имат смелостта да влязат в тази значима тематика и в близко време екипът по одита на Фонда за гарантиране на влоговете ще бъде заздравен с нужната експертиза, с цел да се откри действителното положение на процедурата по неплатежоспособност.

Одитът на фонда е почнал през декември, оповестиха от Сметната палата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР