Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения

...
Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения
Коментари Харесай

30 участници в местните избори не са подали отчети в Сметната палата

Сметната палата разгласява докладите за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборната акция за изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 година, показани от участниците в тях.

В Сметната палата са показали доклади общо 598 участници в локалните избори, а 30 участници не са изпълнили задължението си, планувано в Изборния кодекс, оповестиха от палатата.

Всички 57 политически партии и 7 обединения от партии, които участваха в изборите, подадоха своите доклади.

По дефинитивни данни в изборите са взели участие 283 локални обединения. От тях 278 са подали докладите си, а 5 – не са показали доклади.

От 281 инициативни комитета, участници в изборите, доклади са подали 256, а 25 инициативни комитета не са показали доклади.

Отчетите на участниците в изборите са оповестени в Единния указател по Изборния кодекс (ЕРИК). След като се влезе в регистъра, се кликва на „ 2019 “, по-късно – „ Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година, „ Регистрирани участници “, „ Регистрирани участници в ЦИК “ и „ Регистрирани участници в ОИК “. При избор на даден участник се клика на „ Данни “, по-късно – „ Финансови доклади “ и най-после на колонка „ Отчет “ (конкретният доклад е обозначен с „ кламер “ за прикачен файл).

Съгласно Изборния кодекс, при непредставяне на доклад, на лицето, което съставлява партията или инициативния комитет, или лицата, които съставляват обединението, се постанова санкция от 2000 до 10 000 лева

В сходство с условията на Изборния кодекс Сметната палата разгласява и предоставената информация от доставчиците на медийни услуги, социологически и рекламни организации и организации за връзки с обществеността, дали услуги на участниците в локалните избори.

Сметната палата ще извърши одит за сходство на участниците в локалните избори на 27 октомври, в случаите, когато заявените доходи и осъществените разноски по отношение на предизборната им акция са над 1000 лева /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР