Сметната палата публикува на своята интернет страница извлечения от одитни

...
Сметната палата публикува на своята интернет страница извлечения от одитни
Коментари Харесай

Сметната палата публикува доклади, изпратени на прокуратурата, за които производствата са приключили

Сметната палата разгласява на своята интернет страница извлечения от одитни отчети, които са били изпратени на Прокуратурата на Република България и за които е зародило съображение за обявяване след завършили наказателни производства.

Решението за това бе взето от управлението на Сметната палата след получено съобщение от Прокуратурата през март 2023 година, че съответните производства са завършили с отвод от формиране или с разпореждане за преустановяване на досъдебно произвеждане. Извлеченията от одитните отчети са оповестени на интернет страницата на Сметната палата, в раздел „ Одитна активност “, подраздел  

 Огласяването на констатации от одитни отчети, изпратени на Прокуратурата, за които е получена противоположна връзка за статуса на наказателните производства, се прави за първи път от години. Сметната палата ще прави периодически обзор на всички одитни отчети, за които органите на Прокуратурата са уведомили Сметната палата за подхванати дейности по изпратените материали и ще ги оповестява навреме, в случай че има учредения за това.

Съгласно член 58 алинея 1 и 3 от Закона за Сметната палата, при съществуване на данни за закононарушение Сметната палата изпраща одитния отчет и материалите към него на Прокуратурата, като не може да огласява данни до привършване на наказателното произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР