Сметките за електроенергия не само могат да изпразнят портфейла ви,

...
Сметките за електроенергия не само могат да изпразнят портфейла ви,
Коментари Харесай

Кои уреди да изключим, за да намалим сметките си за ток?

Сметките за електрическа енергия освен могат да изпразнят портфейла ви, само че и да ви замаят главата. За да намалите малко тези резултати, е потребно да знаете кои домашен уреди употребяват най-вече сила. За тях оповестява „ Wirtualna Polska “, представен от БГНЕС.

Днес домовете ни са безусловно препълнени с консумиращи ток уреди, без които всекидневието ни би било доста по-сложно. Това улеснение обаче води до високи сметки за електрическа енергия. Някои уреди, като да вземем за пример ледник, би трябвало да бъдат включени към електрическата мрежа от самото начало. Въпреки това има някои, които е по-добре да изключите от мрежата, когато не ги ползвате. Пример за това е електрическа кана.

Електрическа крушка

Обикновената електрическа крушка употребява повече ток, в сравнение с бихте очаквали. Осветлението на апартамент от към 60 m2 може да коства много. Помислете дали да не замените обичайните си крушки с LED и енергоспестяващи крушки или да намалите малко количеството изкуствена светлина в дома си. Така ще се спести електрическа енергия и надлежно - пари.

Зарядно за телефон

Зарядното устройство за телефона постоянно се оставя в контакта, откакто е зареден изцяло. Измервания, направени от Яцек Блонярц от Научния център "Коперник ", демонстрират, че неизползваните зарядни устройства, включени в контакта, употребяват 0,1-0,5 Вт. И въпреки че тази цифра може да наподобява дребна, според от броя на зарядните устройства в дома, количеството изразходвана сила може да е по-голямо. Зареденият смарт телефон, който остава включен в електрическата мрежа, също употребява доста количество ток. Обикновено това е 2/3 от потреблението на зарядното устройство по време на зареждане, т.е. към 2,45 Вт.

Хладилник

Хладилникът е част от оборудването, която не можем просто да изключим от електрическата мрежа. Той може да употребява към 300 кВТ/ч годишно. Въпреки това има неща, които можете да извършите, с цел да намалите потреблението на сила. Например, намалете малко температурата вътре. В края на краищата не всички храни би трябвало да се охлаждат прекомерно доста. Разбира се, не би трябвало да прекалявате, с цел да не се скапе храната. Друго решение е да намалите количеството на храната вътре.

Индукционни котлони

Индукционният плот изисква най-вече сила от всички кухненски уреди. Той би трябвало да бъде обвързван от дипломиран електротехник. Годишното ползване на сила може да доближи до 750 кВт/ч сила.

Фурна

Фурната е още един от най-енергоемките кухненски уреди. Годишното ползване на сила може да бъде към 500 кВт/ч.

Електрическа кана

Електрическата кана е апарат, който употребява доста количество сила, несъразмерно с размера си. Тя може да употребява до 240 кВт/ч годишно.

Съдомиялна машина

Една съдомиялна машина, която се употребява всекидневно, може да усили годишната ви сметка за сила. Основното нещо, което би трябвало да запомните, е да я включвате единствено когато имате в действителност огромно количество мръсни съдове. Това ще спести освен вода, само че и електрическа енергия.

Пералня

Пералната машина е малко по-икономична и годишните разноски за сила за нейната употреба могат да бъдат не толкоз огромни.

Лаптоп

Лаптопът постоянно е центърът на домашния ни офис. Особено в днешно време, когато доста хора работят отдалечено. Ако приемем, че е включен по 8 часа дневно, годишното му ползване на сила може да бъде към 140 кВт/ч.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР