Сменяме времето в неделя, 27 октомври 2019 година, от 4:00

...
Сменяме времето в неделя, 27 октомври 2019 година, от 4:00
Коментари Харесай

Преди изборите добре ще се наспим

Сменяме времето в неделя, 27 октомври 2019 година, от 4:00 часа през нощта, когато сменяме часа с един обратно, т.е. от 4:00 часа става 3:00 часа.

През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложие местенето на стрелките да се случи за последно през 2019 година, като другите страни да изберат до март дали желаят да останат на астрономическо време (зимно) или на лятно часово време (Daylight savings time). През декември 2018 година се разбра, че предлагането не среща своевременната поддръжка на страните членки на Европейски Съюз. Желание има, само че прибързаното решение може да докара до безпорядък в превоза и връзките и доста разнообразни часови зони в Европейски Съюз.

Астрономическото часово време е това, което използваме от октомври до март, т.е. зимното. Лятното часово време се употребява, с цел да се получи по-добро съвпадане сред светлата част на деня и дейните часове на работещите и учещите. Това би следвало да понижи разноските за осветяване. В България се ползва от 1979 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР