Смело мога да кажа, че вливането на кръвна плазма се

...
Смело мога да кажа, че вливането на кръвна плазма се
Коментари Харесай

Инфекционист номер едно на ВМА похвали лечението на коронавирус с кръвна плазма

Смело мога да кажа, че вливането на кръвна плазма се приема като най-важното лекуване на ковид. И България има първите резултати. Това съобщи полковник доцент Георги Попов, шеф на Инфекциозната клиника във ВМА.
Попов разяснява пред Българска национална телевизия, че единият от пациентите е интубиран – той към този момент е изведен от интубация, въпреки в началото да е вървяло не по проект. Другият пациент обаче е умрял – той е бил в тежко положение, защото е имал рак.
Не всеки може да стане донор, предизвести лекарят. Причината – възрастова граница, съществуване на антитела като количество, килограмите на донора даже – дали са доста малко.
Съобразяваме се с протокола, само че гледаме самостоятелно на всеки случай, акцентира Попов, съгласно който това носи доста триумфи. Според него е допустимо при българите и генетиката да играе роля във връзка с заразяването, само че това занапред би трябвало да се изследва обширно.
На въпрос на какво отдава множеството инфектирани медици – 182 дотук, Попов отговори, че е доста евентуално част от сътрудниците да са подценили някои съответни ограничения и то не толкоз при работа с болен, а по-късно. „ За да се болести човек, би трябвало да е позволил някаква неточност ”, заключи той.
Винаги съм бил оптимист, че с топлите месеци болестта ще се отделее – има първи признаци на изкривяване в Европа, само че кривата ще продължи дълго време, сподели още Попов, който за следващ път повтори, че чака втора вълна през студените месеци.
Едно нещо ме впечатли – коронавирусът сподели, че лекарите са по-важни от футболистите, приключи Попов коментара си, визирайки написано, което е прочел.
Още: " Най-сериозното нарушаване на контролно-пропусквателен пункт - моторист изритал и ранил служител на реда "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР