Смъртта на Ренета Томова която почина след раждане в Сливен

...
Смъртта на Ренета Томова която почина след раждане в Сливен
Коментари Харесай

Приятели на Ренета Томова се борят за оцеляването на конната база Табора

Смъртта на Ренета Томова която умря след раждане в Сливен на 17 август, остави освен дъщеричката ѝ без майка. Ренета е била притежател на конна база " Табора ", където се е грижила за 9 коня, понита, кучета и котки, избавени от улицата.
Приятелите й започнаха акция, с цел да обезпечат храна и грижа за животните.
За оцеляването на „ Табора” се борят и родители от Сливен и района. Рени е осигурявала безплатна грижа за деца с увреждания, работила е с дневния център .
" Бях очарована от това, че видях едно младо, жизнерадостно, чаровно, постоянно усмихнато момиче, постоянно готово да помогне ", показа пред bTV педагогът Таня Данева.
И тя, и родителите са безапелационни: „ Трябва да продължат тези срещи на децата с кончетата, работата с тях благоприятства това те да могат да показват себе си”.
Майка на дете с увреждане се обърна към локалната власт: „ Необходимо е тази база да се запази, тъй като тя е огромно благосъстояние за нашата община”.
„ Рени беше движещата мощ в тази конна база и, до момента в който пристигна човек, който да я ръководи, ще има потребност от средства”, изясни Надежда Димитрова.
В конната база имат потребност от сено, овес, медикаменти за животните и ламарини и греди за стартирания покрив.
Във Фейсбук е основана група в поддръжка на конна база „ Табора” . Там можете да получите настояща информация за това по какъв начин можете да помогнете тя да продължи да съществува.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР