Смъртта на Навални съвпада с два ключови момента - президентските

...
Смъртта на Навални съвпада с два ключови момента - президентските
Коментари Харесай

Екипът на БНТ в Киев: Украйна отбелязва годишнина от събитията на Майдана

Смъртта на Навални съответствува с два основни момента - президентските избори в Русия и втората годишнина от войната в Украйна. Тази седмица се фокусираме върху развиването на събитията - на военния и на дипломатически фронт и равносметката от войната. Втората година стартира с оттглянето от Авдеевка и смяна на върха на украинската войска. Нашите специфични пратеници Тоня Димитрова, Владимир Богдански и Робърт Вецов са в столицата Киев.



Със сигурност последните събития не вдъхват оптимизъм на украинците. Липсва и помощ от западните сътрудници. Купянск е епицентъра на сраженията сега. Мрачно посрещат втората годишнина от началото на войната в Украйна. Тази заран екипът на Българска национална телевизия беше посрещнат също с въздушна паника на самата граница, която продължи към 1 час.

Хората обаче умерено отиваха на работа, родители водеха децата си на учебно заведение и не виждаха насъбраните чували с пясък, останали от сраженията с съветската войска, която доближи покрайнините на Киев при започване на нашествието. Минават и търпеливо през КПП-тата, където бойци ревизират документите и багажи.

Освен втората годишнина от началото на войната, през днешния ден Украйна отбелязва и друга черна годишнина - 10 години от революцията на Майдана. на 20 февруари тогава бяха убити над 100 души. Президентът Володимир Зеленски и брачната половинка му Олена сервираха цветя.

След церемонията в памет на починалите Зеленски съобщи:

" Преди 10 години украинците посрещаха патрони, а в този момент посрещат ракети, само че остават все по този начин твърди. "

Вижте повече в директното включване на Тоня Димитрова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР