Смъртността от Covid-19 в Смолянско е двойно по-висока от средната

...
Смъртността от Covid-19 в Смолянско е двойно по-висока от средната
Коментари Харесай

Починали от Covid в Смолян са двойно над средното за страната

Смъртността от Covid-19 в Смолянско е двойно по-висока от междинната за страната. Данните за 14-дневната смъртност сочат 42,2 на 100 хиляди души население по отношение на 24,4 на 100 хиляди за страната.

През последната седмица са умряли 26 души, от тях 15 мъже и 11 дами. Излекуваните са 155.
 Един от разработчиците на българската ваксина против COVID-19 предвижда 1000 смъртни случая дневно Един от разработчиците на българската ваксина против COVID-19 предвижда 1000 смъртни случая дневно
За октомври имаме 6 пъти повече умряли от COVID-19, в сравнение с през октомври, 2020 година. Прогнозирам 1000 смъртни случая дневно обща...

България е на последно място по имунизация в цяла Европа, а Смолян – на последно място в България, с 16% покритие.

За трета поредна седмица в област Смолян се записва нарастване на 14-дневната заболяемост, надлежно: 296,4; 391,6 и 480 на 100 000 население. Очаква се този  ръст да продължи.

В някои общини заболяемостта е много по-висока - в Баните е над 800/100 хил.; в Смолян  и Чепеларе е над 650/100 хиляди  Най-ниска е в община Доспат - 64,56/100 хиляди население.  

Във връзка с тревожните данни, от РЗИ излязоха с парещ апел за имунизиране.
 Видин, Монтана и Сливен са с най-висока смъртност от COVID-19 Видин, Монтана и Сливен са с най-висока смъртност от COVID-19
Най-високата смъртност за последните две седмици от Covid-19 е във Видин, предава Българска национална телевизия. Тя доближава 55 души на 100 000. Според локалната з...

" За страдание дребен е делът на имунизираните в региона - към 16%, много под междинното за страната, която е на последно място в Европа, а ние сме измежду последните по обсег области. Държа да подчертая, че ниското равнище на имунизиране спомага за продължителното предаване на вируса и основава благоприятни условия той да мутира, което ни отдалечава от края на пандемията. Хубаво е, че в последно време разбираемо  търсенето набъбна доста ", съобщи доктор Мими Кубатева - шеф на РЗИ.

Тя припомня, че имунизациите не анулират спазването на противоепидемичните ограничения, като носене на защитни маски, обществена отдалеченост, добра хигиена.

" Те ни защищават от всички инфекции излъчени по въздушно-капков път. Тези простички ограничения са извънредно значими в сегашния сезон на грип и респираторни инфекции и не би трябвало да стопираме да ги изпълняваме. За да ограничим разпространяването на подлия вирус, да се опазим  и възстановява живота ни в скоро време, е доста значимо да изпълняваме разпореденото в заповедите на министъра на опазването на здравето, в случай че не желаеме по-тежки ограничения. При липса на възстановяване на обстановката след две седмици от Министерство на здравеопазването предизвестяват за въвеждане на локдаун ", споделя доктор Кубатева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР