Смартфоните със сгъваеми дисплеи стават все по-популярни на пазара и

...
Смартфоните със сгъваеми дисплеи стават все по-популярни на пазара и
Коментари Харесай

Ревю на бижуто Motorola Razr 40 Ultra – най-големият външен дисплей на сгъваем смартфон

Смартфоните със сгъваеми екрани стават все по-популярни на пазара и тази наклонност сигурно ще се ускори с представянето през последните месеци на нови забавни модели. Един от тях е Motorola Razr 40 Ultra – телефон сплотяващ едни от най-хубавите налични характерности и продуктивност, с неповторим жанр, който го трансформира в същинско украшение. Към момента на представянето си това е

е най-тънкият сгъваем смарт телефон на пазара,
-->
а в добавка той има и най-големия и интерактивен външен екран измежду така наречен флип модели. Апаратът разполага с мощен мобилен процесор Snapdragon 8+ Gen 1, издръжлива батерия и впечатляващи камери за фотоси и видео. И макар, че при тези устройства фокусът постоянно е върху сгъваемите екрани, в добавка Motorola Razr 40 Ultra има и най-функционалния и потребен външен екран, който разрешава да правим множеството ежедневни задания елементарно и бързо, без даже да го разгъваме.

 Motorola Razr 40 Ultra with cat

В редакцията имахме опция да тестваме устройството и в идващите редове ще ви разкажем усещанията си от него.

Първи усещания и външен тип

Дизайнът на Motorola Razr 40 Ultra е в действителност неповторим, трансформирайки го в своеобразен фешън аксесоар. Той прилича този на предшественика му – Razr 2022, само че е напълно освежен, по-широк и функционален. Еко кожата на гърба на устройството е освен красива, а и доста практична, защото по нея не остават пръстови отпечатъци.

В съпоставяне с други сгъваеми смарт телефони на пазара, Motorola Razr 40 Ultra все още на представянето си е най-тънък  в затворено състояние, а сгъването му е извънредно безпрепятствено и безпроблемно. Както успяхме да се уверим от първа ръка, когато се затвори, телефонът се извива изцяло, а горният и долният му борд се изравняват, създавайки извънредно грациозен външен тип. Когато е разгънат, той образува впечатляващо равен пълноразмерен pOLED екран.



Сгъваемият екран

на Motorola Razr 40 Ultra е по-голям с диагонал от 6,9 инча и разполага с извънредно тънки рамки. Той има ексцентрична разграничителна дарба от 1080 x 2640 пиксела.

Дисплеят поддържа технология HDR10+ и впечатляващите до 165Hz периодичност на освежаване, което го прави един от най-бързите на пазара, както се уверихме и сами при проби с разнообразни игри и други ресурсоемки приложения. При игри, дисплеят поддържа периодичност на реакция на досег до 360Hz. Що се отнася до линията на прегъване по средата, тя е малко по-незабележима спрямо миналата версия, което е спомагателен плюс.

Външният екран е OLED с размер 3.6 инча и резолюция от 1066 x 1056 пиксела. Той поддържа HDR10+, 10-битови цветове и периодичност на реакция на досег 360 херца. 

 Motorola Razr 40 Ultra vanshen display

Камери

Motorola razr 40 Ultra е основан с внимание към основателите на наличие и разполага с мощна 12 мегапикселова съществена камера. Благодарение на необятната си бленда и вградената оптична стабилизация, тя прави качествени фотоси с мек фокус и красиви фонове, без значение от изискванията. Изпробвахме я и в тъмната част на денонощието и можем да кажем, че прави доста положителни нощни фотоси. В добавка има и 13 мегапикселов ултраширокоъгълен датчик.

Селфи камерата на външния екран също работи извънредно добре. Впечатляваща функционалност, която несъмнено ще бъде оценена от основателите на наличие е опцията да извърнат апарата и да употребяват 32 мегапикселовата камера за селфита и видеоразговори. Или да запазят ръцете си свободни, като прегънат телефона в съвършен аспект за съвършеното селфи. С Motorola razr 40 Ultra опциите за креативност са в действителност доста.

Смартфонът може да записва видео с разграничителна дарба до 4K@60fps с главната и предната камера, до момента в който ултрашироката камера доближава до 4K@30fps. Има алтернатива да изключите стабилизацията, в случай че имате потребност от спомагателен обсег на обектива, до момента в който употребявате статив и също по този начин можете да записвате в режим Night Vision след залез слънце.

 Motorola Razr 40 Ultra razganat

Аудио

За феновете на музика, Razr 40 Ultra дава усъвършенствано аудио преживяване с технологията Dolby Atmos. Нашите проби демонстрираха, че тя подсигурява кондензиран и многоизмерен тон с по-голяма дълбочина, изясненост и елементи. Особено когато се слуша музика през огромните стерео високоговорители или слушалки.

Комуникации

Смартфонът поддържа пето потомство мобилни мрежи (5G), четирите световни системи за позициониране GPS, GALILEO, GLONASS и BDS, както и безжичните стандарти Wi-Fi 802.11, Bluetooth 5.3 и NFC.

Процесор и батерия

Razr 40 Ultra разполага с батерия с потенциал от 3,800 mAh, с алтернатива за безжично зареждане. Телефонът се предлага с чипсет Snapdragon 8+ Gen 1. Резултатите от нашите проби демонстрираха доста усъвършенстване по отношение на Motorola Razr 2022 във връзка с времето за сърфиране в интернет и възпроизвеждане на видео.

Операционна система и други функционалности

Razr 40 Ultra работи с операционна система Android 13 и предлага присъщи за Motorola функционалности и благоприятни условия, в това число лесни жестове, персонализирани настройки за развлечение и опция за персонализиране на интерфейса съгласно стила на всеки консуматор. Освен това устройството предлага просторен набор от функционалности за сигурност, които подсигуряват, че данните на притежателя му са предпазени и няма да попаднат в непознати ръце.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР