Смартфоните, компютрите, таблетите и всички други устройства на Apple са

...
Смартфоните, компютрите, таблетите и всички други устройства на Apple са
Коментари Харесай

Използвате iPhone, iPad или MacBook? Личните ви данни са заплашени от хакери

Смартфоните, компютрите, таблетите и всички други устройства на Apple са наранени от казуса с компютърните чипове на Intel, оповестиха от компанията.

" Всички системи на Mac и iOS устройства са наранени, само че до този миг няма откритизлонамерени кодове, които да оказват въздействие върху клиентите ", оповестиха от Apple.

Проблемите в чиповете на Intel вършат персоналната информация на потребителите уязвима на хакерски офанзиви. Засега не са известни случаи, в които хакери да са се възползвали от тях.

Технологичните компании към този момент започнаха да приготвят програмен продукт, с цел да се оправят с казуса, само че съгласно някои специалисти поправянето на двата бъга, известни като Spectre и Meltdown, може да навреди на продуктивността на операционните системи.

Apple предложи на клиентите си да теглят програмен продукт единствено от надеждни източници, с цел да избегнат " злонамерени " приложения.

 Кошмар за Intel: Разкриха 20-годишни пропуски в сигурността в процесорите ѝ
Кошмар за Intel: Разкриха 20-годишни пропуски в сигурността в процесорите ѝ

Акциите на компанията поевтиняха с до 6,5% след известието

Последните актуализации на софтуера й са премахнали опасността от Meltdown. Компанията приготвя актуализация и на браузъра си Safari, който да реши казуса със Spectre. Новият програмен продукт няма да докара до доста закъснение в скоростта на работа на браузъра, твърдят от Купертино.

Проблемите с чиповете на Intel засягат освен продуктите на Apple, само че и устройства, употребяващи Android. " Тези въпроси се отнасят за всички модерни процесори и засягат съвсем всички изчислителни устройства и операционни системи ", признаха от компанията на Стив Джобс.

Единственото устройство на компанията, което е ваксинирано против двата бъга, е смарт часовника Apple Watch, защото не е с процесор на Intel.

Други 2 софтуерни колоса - Гугъл и Microsoft към този момент оповестиха кои техни артикули са наранени от програмните неточности.

Гугъл съобщи, че телефоните с Android, които съставляват повече от 80% от международния пазар, са предпазени, в случай че потребителите са имали най-новите актуализации на отбраната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР