Слуцк нанесе първа загуба на Ислоч от началото на сезона,

...
Слуцк нанесе първа загуба на Ислоч от началото на сезона,
Коментари Харесай

Слуцк не само разпечата вратата на Ислоч, но си тръгна и с трите точки от Минск

Слуцк нанесе първа загуба на Ислоч от началото на сезона, откакто победи с 3:2 в Минск един от тимовете, които до този миг освен, че имаха цялостен актив, само че и не бяха допускали гол в първите два кръга на Висшата лига на Беларус. Това бе последният дуел от третия кръг, а с днешния резултат Слуцк излезе на второ място във краткотрайното класиране. Лидер е Енергетик-БГУ, който има девет точки. Слуцк е един от шестте тима с шест пункта, само че с помощта на головата си разлика " бяло-сините " излязоха втори.

В 16-ата минута Сюлейман Коанда откри резултата, откакто засече с глава центриране на Козлов от свободен удар. В 24-тата Мурат Бураев можеше да удвои, само че негов доста добър фалцов удар, след който топката отиваше в далечния ъгъл, бе избит от стража на домакините Каткевич. Ислоч наложи напън в опит да изравни резултата до почивката, само че това по този начин и не се случи.

Само три минути след подновяването на играта домакините обаче стигнаха до гол. Капитанът Комаровский пресече с глава пред наказателното поле опит на защитник на Слуцк да почисти. Това се трансформира в извеждащо подаване за Александър Макас, който стреля около Панкратов за 1:1. В 58-ата минута Ислоч направи цялостен поврат, откакто още веднъж Макас засече от точката за осъществяване на дузпа прелестно центриране на Карпович. Това обаче по никакъв метод не смути гостите от Слуцк, които единствено три минути по-късно изравниха резултата. Точен бе Егор Семенов, който от 7-8 метра засече подаване отляво на Трубила.

В 74-тата минута Мурат Бураев бе препънат в наказателното пое - дузпа за гостите. Абдул Гафар бе прецизен от бялата точка, с което донесе успеха на Слуцк.

Три минути преди края гостите останаха с човек по-малко, откакто Бураев получи втори жълт картон. Пнакратов пък избави тима си от изравнително попадение в добавеното време, когато избави удар с глава от близко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР