Служителят от иранското правителство Али Рабии приветства чуждото участие в

...
Служителят от иранското правителство Али Рабии приветства чуждото участие в
Коментари Харесай

Иран покани САЩ и Украйна да участват в разследването на катастрофата на Boeing

Служителят от иранското държавно управление Али Рабии приветства непознатото присъединяване в следствието на злополуката на украинския Boeing. Медиите настояват, че Техеран е предложил да взе участие в следствието Съединени американски щати.

Раби съобщи, че Иран „ приветства присъединяване в следствието на други страни, чиито жители починаха в хода на това трагично събитие “. Посочва се, че в следствието, в сходство с интернационалните правила, могат да вземат участие Украйна, Франция като производител на самолетни мотори и Boeing като производител на самолети.

Раби прикани Съединени американски щати да се откажат от даване на погрешна информация.

Ръководителят на иранската организация за гражданска авиация Али Абеджаде съобщи, че изказванията, че самолетът е бил свален от ракета, са "нерационални ". Той отхвърли известията, че са открити фрагменти от ракета.

Говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави изиска канадският министър председател Джъстин Трюдо "и всяко държавно управление да съобщи информацията си за случая на комисията, проверяваща случая ". Той удостовери, че Техеран е поканил специалисти от Украйна и представители на Boeing да вземат участие в следствието.

Канада съобщи за непреднамерена ракетна офанзива на Иран по украинския аероплан.

Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) съобщи, че е получила публично съобщение и прелиминарен отчет за злополуката от Иран. ИКАО прикани "да не се прибягва до спекулации ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР