Служителят на Държавното горско стопанство в Якоруда, който вчера откри

...
Служителят на Държавното горско стопанство в Якоруда, който вчера откри
Коментари Харесай

Награждават горския, открил изчезналото дете от Якоруда

Служителят на Държавното горско стопанство в Якоруда, който през вчерашния ден откри изчезналото 2-годишно момченце, търсено едно денонощие, ще бъде награден за проявените човечност и достойнство. Това съобщи шефът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов, представен от БНР.

По време на постоянен обход в поверения му регион горският жандарм Муртаза Клечов е разкрил изчезналото дете, което е било босо, само че в положително общо положение и контактно. Качил го в автомобила и го завел в най-близкото село Бунцево, като в това време подал информация в полицията, че е разкрил момченцето. Освен благодарността на родителите, той ще получи и премия за благородната си постъпка и съответни дейности, показа Дамянов.

" Колегата, който е изпълнявал отговорностите си в гората е съумял да го откри, да го съобщи, да постави грижи, с което може би е избавил живота на детенцето. Аз персонално му благодаря и като знак на съпричастност и благодарност, днеска имаме съвещание на управителния съвет, ще внеса предложение за награждаване на сътрудника с парична премия ".

Муртаза Клечов е дълготраен чиновник на горското стопанство в Якоруда, а откриването и спасяването на дребното момченце е следващото положително дело в неговата човешка и професионална биография, сподели още шефът на Югозападното държавно дружество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР