Служителят на БГ тол, държал се недопустимо грубо при проверка

...
Служителят на БГ тол, държал се недопустимо грубо при проверка
Коментари Харесай

Уволниха ТОЛ простака, обиждал молдовски гражданин на "Дунав мост"

Служителят на " БГ тол ", държал се неприемливо жестоко при инспекция на молдовски жител на „ Дунав мост “, е дисциплинарно уволнен. Разпоредената от Министерство на регионалното развитие инспекция на случая обаче не е открила нерегламентирано отклонение на кешови плащане от държавния бюджет.

Това разгласи районният министър Гроздан Караджов във връзка разпоредената инспекция на събитията към разразилия се на 22 октомври скандал на границата. Напомняме, че при разногласието за дължима санкция за неплатена винетка се стигна до грозни обиди по отношение на индивида.

Караджов изясни, че инспекцията по случая е стартирана от АПИ пет дни след събитията. Установено е, че молдовецът е бил глобен с 36 евро санкция поради неплатена винетка и абсурдът се е разразил към санкцията. Човекът е закупил такава, само че със забавяне, откакто е бил засечен от камера на тол системата. „ Установихме, че санкцията е  платена кеш на митническото бюро, което събира таксите и санкциите на този пункт. Парите са регистрирани, тъй че породилото се у мен и други хора подозрение, че има нерегламентирано заплащане, не се удостоверява “, разяснява Караджов. Той обаче не е удовлетворен от бавната скорост, с която е текла инспекцията на случая. „ Законът дава 2 месеца за сходни инспекции, само че смятам периода за прекомерно дълъг, изключително при начиличие на ясни доказателства. Така че с моя заповед ще се разпоредя за по-кратко изговаряне по инспекции “, сподели още Караджов.
По мотив абсурда той е изискал да бъдат засечени и данните за влезлите през пунктове у нас коли и регистрираните приходи от тол такси. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР