Служителите в Областна администрация Бургас заявяват готовност за безсрочни протестни

...
Служителите в Областна администрация Бургас заявяват готовност за безсрочни протестни
Коментари Харесай

В Областната администрация в Бургас също не харесаха планирания ръст на заплатите

Служителите в Областна администрация Бургас декларират подготвеност за безсрочни протестни дейности поради ниските заплати.

Всъщност нарастване на възнагражденията е планувано в Постановление на Министерски съвет от 3 април, само че съгласно заетите в бранша то е обидно и несъответстващо. По мнението им плануваното нарастване не компенсира исторически насъбраната диспропорционалност спрямо другите администрации.

По публични данни на Министерски съвет за всички 28 регионални администрации в страната Бургас е на 25-то място по мярка на междинната брутна заплата. След Бургас са само Монтана, Сливен и Ловеч . След плануваното нарастване междинната брутна заплата би трябвало да бъде малко над 1300 лева

Областният шеф Пламен Янев поддържа чиновниците, които са отправили своите претенции до Министерски съвет. Те ще потърсят поддръжка и от народните представители от 49-тото Народно заседание от МИР 2 за промени в Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия (ЗУКТС).

Ако не се реализира съглашение, чиновниците на администрацията ще подхващат безсрочни ефикасни протестни дейности. Част от тях включват прекратяване на организационно-техническата подготовка на идните избори за народни представители за Народно събрание и за членове на Европейския парламент, както и прекратяване на работния развой по обслужване на жители и вписване на документи, както и всякаква съпътстваща активност.

Служителите по трудово и служебно правно отношение в Бургас показват поддръжката си към предявените претенции и оповестени протестни планове на сътрудниците си от Областна администрация на област София.
 Служителите в Областна администрация София заплашват със стачка поради ниските заплати
Служителите в Областна администрация София заплашват със стачка поради ниските заплати

Няма да вземат участие в процеса по правене на идните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР