Служителите в четирите на открито в страната да бъдат подпомогнати

...
Служителите в четирите на открито в страната да бъдат подпомогнати
Коментари Харесай

Отпускат 305 000 лева за служителите в етнографските музеи на открито

Служителите в четирите навън в страната да бъдат подкрепени с общо 305 000 лева Това разпореди министър председателят Бойко Борисов на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева и на финансовия министър Кирил Ананиев по време на работна среща в Министерския съвет, оповестиха от държавната пресалужба.
„ Социалните помощи би трябвало да доближат и до тези хора – те са скъпи за туризма. Сега, когато е рецесия и няма училищен групи, студенти, задгранични туристи, е нужно да запазим етнографските центрове в страната “, акцентира министър председателят Борисов, представен от БГНЕС.
 Коронавирус в България: неуспех е най-подходящата дума Коронавирус в България: неуспех е най-подходящата дума
Управляващите толкоз бързо издават и анулират заповеди за ограничения против ковид, че просто не се смогва с формулирането на опорните...
В четирите етнографски музеи у нас работят над 60 занаятчии - грънчари, резбари, калайджии, иконописци, тъкачи, абаджии, ковачи, шекерджии и други С финансовата помощ ще бъдат непокътнати духа и културата на България в изискванията на пандемия.
В страната съществуващите сходни музеи са четири: архитектурно – етнографския комплекс „ Самаводската чаршия “ в гр. Велико Търново, архитектурно-етнографски комплекс „ Етър ” в гр. Габрово, архитектурно – етнографския музей „ Стария Добрич “ в гр. Добрич и етнографски ареален комплекс в гр. Златоград.
А какво даде обещание министър председателят на служителите на реда и заменили ли са в бюджета парите за детски надбавки за техните 15% увеличени заплати от 2021г.? 
(ВИДЕО)
 Борисов и коронавирусът: Да влизат в болница тези със съпътстващи болести Борисов и коронавирусът: Да влизат в болница тези със съпътстващи болести
" Тези няколко месеца би трябвало да преодолеем тази рецесия. Стотици милиони отиват в здравната система. За медикаментите, за които приказваме, вси...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР