Служителите на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Плевен излязоха на

...
Служителите на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Плевен излязоха на
Коментари Харесай

Служителите на Здравната каса в Плевен също излязоха на протест

Служителите на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Плевен излязоха на сигнален митинг през днешния ден.

Те упорстват за еднократно нарастване на главните им работни заплати и да бъдат обезпечени най-малко още 200 щатни бройки в системата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за вдишване на новите действия. Стачката е извършена в границите на един час, през който чиновниците на здравната каса в Плевен са спрели работа, оповестяват от институцията. 

Според Пламен Съев, ръководител на секцията на КТ Подкрепа в РЗОК - Плевен, е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 10 милиона лв. и за това ще се упорства в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 година

" Работещите в НЗОК са експерти с висока подготовка, които би трябвало да управляват и управляват бюджет от 6 милиарда лв.. Няма по какъв начин да приемем за обективна оценка на техния труд възнаграждение от 1000 лева или 1200 лева бруто ", акцентира Съев.

По думите му членовете на КТ " Подкрепа " ще отстояват настояванията си до дъно и при положение, че не бъдат чути, ще подхващат всички планувани в закона форми на митинг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР