Служителите на Автомобилна администрация“-Пловдив, които свалиха номерата на репатрак на

...
Служителите на Автомобилна администрация“-Пловдив, които свалиха номерата на репатрак на
Коментари Харесай

Ръководството на ДАИ: Служителите неправомерно са свалили номерата на паяка в Пловдив

Служителите на „ Автомобилна администрация “-Пловдив, които смъкнаха номерата на репатрак на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” са работили своеволно в прорез с нормативната уредба. Това е открила вътрешната инспекция от управлението на ДАИ.
Прочетете още
От пресцентъра на министерството на превоза оповестиха, че имало нарушавания от чиновниците и при осъществяването на инспекцията, а самият акт е написан в прорез с нормативната уредба.

Освен че чиновниците своеволно са се отклонили от графика за работа, те са употребявали стоп палка на Министерство на вътрешните работи, като е имало и други нарушавания. Също по този начин инспекцията е открила, че описаните нарушавания в акта на ДАИ-аджиите са в прорез с нормативната уредба, защото за този вид коли не се изисква лиценз.

Предстои дисциплинарен съвет в ИА „ Автомобилна администрация “ да вземе решение за дейностите на чиновниците.

 

Ето и цялото известие:

Приключи вътрешната инспекция за изясняване на дейностите на чиновниците на ОО „ Автомобилна администрация “-Пловдив по време на ревизия на профилиран автомобил за наложително пренасяне, благосъстоятелност на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ към Община Пловдив. Комисията е установила, че чиновниците на регионалния отдел, взели участие на 04.04.2024 година в инспекцията са нарушили вътрешните правила за работа в ИА „ Автомобилна администрация “. 

Служителите самоволно са се отклонили от авансово одобрения график за работа и са подхванали дейности по инспекция на профилирания автомобил на място, друго от избраното в дневния им график. По време на инспекцията единият от чиновниците е употребявал стоп-палка с надпис „ Министерство на вътрешните работи “, вместо стоп-палка на Агенцията, а другият е бил без униформено облекло, което също е нарушаване на вътрешните правила. Констатирани са и други пропуски в организацията на активността на отдела и работата на съответните инспектори. 

Предстои дисциплинарен съвет в ИА „ Автомобилна администрация “ да прегледа предоставените материали от вътрешната инспекция и да предложи следващи дейности, на съображение Закона за държавния чиновник. 

По отношение на установените от инспекторите на ОО „ Автомобилна администрация “-Пловдив нарушавания по време на инспекцията, комисията е излязла със мнение, че погрешно е признато, че лидерът прави транспорт на товари без лиценз и съпътстващите го документи, защото насилственото пренасяне на паркирани в нарушаване на Закона за придвижването по пътищата коли не е публичен транспорт на товари, по смисъла на Закона за автомобилните транспорти, а се прави в сходство с член 171, т.5 от Закона за придвижването по пътищата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР