Служителите на Apple постепенно започват да се връщат на работа

...
Служителите на Apple постепенно започват да се връщат на работа
Коментари Харесай

Apple ще предостави тестове за COVID-19 за служителите, които се връщат в офисите

Служителите на Apple последователно стартират да се връщат на работа в офиса и ще имат опция да се тестват за COVID-19, когато се върнат по работните си места, предава Business Insider.

Компанията ще изисква чиновниците да ревизират температурата си преди да отидат на работа, да носят маски и да не се струпват на затворени места като асансьори. Apple направи промени в седалището си в Купъртино, Калифорния, като преконфигурира проектите за откритите офиси.

Apple беше една от първите огромни софтуерни компании, които стопираха бизнес пътуванията на чиновниците и затвориха магазините си, когато коронавирусът стартира да се популяризира отвън Китай и в този момент беше една от първите, които започнаха да връщат чиновници назад в офиса.

Apple предприе извънредно друг метод от съперниците като Гугъл и Фейсбук, които разрешават на чиновниците им да работят отдалечено до края на 2020 година (или даже за неопределен срок, в случай че изберат, в тази ситуация на Facebook).

Други компании, които обрисуват по-съкратени периоди за връщане в офиса, в това число Amazon, също започнаха да се приготвят за тестване на чиновниците си. Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос съобщи пред акционерите през април, че компанията има за цел да тества всички чиновници. През май компанията е почнала пилотна стратегия за тестване на складови служащи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР