Служители с полицейски правомощия на ОДМВР-Силистра и Районните управления в

...
Служители с полицейски правомощия на ОДМВР-Силистра и Районните управления в
Коментари Харесай

Полицаите в Силистра, Дулово и Тутракан преминаха обучение за повишаване на професионалната им компетентност

Служители с полицейски пълномощия на ОДМВР-Силистра и Районните ръководства в регионалния град, Дулово и Тутракан през днешния ден минаха следващ стадий на образование за повишение на професионалната им подготвеност.

Обучението се организира под управлението на инструктори от Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ – Министерство на вътрешните работи, и мина на два стадия – научен и на практика.

В първата част бяха прегледани въпроси, свързани с нормативната база, тактиката по използване на полицейските пълномощия, правата на арестуваните лица, реда за приложимост на физическа мощ, помощни средства и оръжие, насилственото прекъсване на транспортни средства, дейности при непокорство и похвати за задържане, персонална отбрана и други

Практическото занимание се организира на площадка отвън града, където, разпределени в екипи, чиновниците приложиха в деяние теоретичните познания. Бяха проиграни обстановки, свързани с наложително прекъсване на МПС, наложително извеждане и задържане на лидер, който не се подчинява и оказва опозиция на полицейските органи, разнообразни тактики за обезвреждане и задържане на лица.

Активното образование на полицейските чиновници се организира по предписание на управлението на Министерство на вътрешните работи. Целта е да се увеличи оптимално професионалната им подготовка, практическите им умения и готовност за съответна реакция в спешни обстановки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР