Служители от сектор Икономическа полиция при ОДМВР – Бургас успяха

...
Служители от сектор Икономическа полиция при ОДМВР – Бургас успяха
Коментари Харесай

Нова схема! Бургаски хакери източиха банкови карти, спипаха ги след залагания по интернет

Служители от бранш „ Икономическа полиция ” при ОДМВР – Бургас съумяха да разплетат две идентични измами с източване на банкови карти единствено в границите на няколко седмици. За закононарушенията са арестувани двама мъже от Бургас, които са хванати откакто употребявали отмъкнатите пари, с цел да залагат по интернет, написа Флагман.бг.

При първия случай е закопчан 37-годишният В. Х. от жк " Меден рудник ". Преди дни той направил транзакция на стойност 550 лева от картата на 60-годишен мъж от Бургас. 37-годишен бургазлия употребявал парите за осъществяването на транзакции в интернет и за залагане в интернет-сайтове. При осъществено претършуване в дома му в бл. 50 в „ Меден Рудник ” са открити и конфискувани движимости и предмети, съотносими към осъществено закононарушение. Бургазлията направил цялостни признания и е арестуван за период до 24 ч.

В началото на януари 59-годишен бургазлия съобщил, че с банковата му карта са осъществени непозволени транзакции в интернет-пространството. Своевременно чиновници от „ Икономическа полиция ” подхванали дейности по определяне самоличността на причинителя, като след голям брой процесуално-следствени и оперативни мероприятия е локализиран 30-годишният Д.С. от Бургас. Констатирано е, че същият съумял да придобие данни за банковата карта на пострадалия и след това направил голям брой
залози в интернет-сайтове на стойност 2 500 лева, оповестиха от ОДМВР-Бургас.

Бургазлиите Д.С. и В.Х., създали цялостни признания. И по двата случая са формирани досъдебни производства.

ОДМВР – Бургас приканва жители, пострадали от сходен жанр непозволени похищения, да потърсят подпомагане и да оповестят в бранш „ Икономическа полиция ” при ОДМВР – Бургас, на адрес: ул. „ Христо Ботев ” № 46.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР