Служители на Центъра за спешна медицинска помощ в София излизат

...
Служители на Центъра за спешна медицинска помощ в София излизат
Коментари Харесай

От „Защита“ обявиха гладна стачка срещу д-р Георги Гелев, „Подкрепа“ и КНСБ застанаха зад него

Служители на Центъра за незабавна здравна помощ в София излизат на митинг и щафетна гладна стачка с искане да бъде отхвърлен шефът доктор Георги Гелев. Протестиращите упрекват шефа, че ги лишава от в допълнение заплащане на база на „ анонимни доноси “.

„ Стачката е подбудена персонално от мен и е поради несъразмерните санкции на всички сътрудници ”, изясни пред Нова телевизия ръководителят на синдикалната секция на „ Защита “ в ЦСМП-София Валери Кузманов. Протестиращите са главно парамедици и водачи на коли за спешна помощ.

Стачката е оповестена от Кузманов, по думите му, поради неналичието на разговор и тормоз по отношение на работещите от страна на доктор Гелев, както и поради неналичието на обещаното 20% нарастване на заплатите от страна на министъра на опазването на здравето.

След среща с министъра на опазването на здравето, проф. Хинков се е заел като принципал да организира среща с шефа на ЦСМП – София и да бъдат решени проблемите, като мигновено е назначена за осъществяване инспекция и финансова проверка на комисия от Инспектората към Министерство на здравеопазването, оповестиха още от „ Защита “.

От „ Подкрепа “ и КНСБ обаче изрично се разграничиха от дейностите на „ Защита “. „ Нашите членове неведнъж ни сезират за недопустимото  държание на водача на хигиеничен автомобил Валери Кузманов Иванов, който афишира гладна стачка, както и други членове на профсъюз „ Защита “, които към този момент цяла година основават напрежение и подтикват чиновниците на Спешна помощ София към непокорство. Както добре знаете, работата в ЦСМП е извънредно виновна, интензивна и стресова и подобен напън към медиците може да коства даже човешки живот! Категорично заставаме в отбрана на шефа на ЦСМП – София – доктор Георги Гелев, който в годините е потвърдил своя професионализъм, диалогичност и работа в интерес на чиновниците! “, споделят от КНСБ.

„ Не сме спирали да сигнализираме за проблемите в системата на опазването на здравето в България и в частност на незабавната здравна помощ. Обективността и коректността допускат разискванията и напъните да не престават да бъдат ориентирани към повишение на възнагражденията и възстановяване на изискванията на труд, към основаването на повече и по-ефективни тласъци за привличане и задържане на медицински експерти, към структурни и систематични промени, които да усъвършенстват работата на ЦСМП ”, декларират от КТ “Подкрепа ”.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР