Служители на Столична община са започнали да събарят незаконните строежи

...
Служители на Столична община са започнали да събарят незаконните строежи
Коментари Харесай

Започнало е събаряне на ловния хотел на Вълка край язовир „Искър“

Служители на Столична община са почнали да събарят противозаконните градежи на компанията „ Био майнинг “ на Румен Гайтански , по-известен като Вълка, край язовир „ Искър “. Това заяви кметът Васил Терзиев във Фейсбук, добавяйки:

„ От самото начало на мандата ми заявих, че няма да имаме приемливост към неспазването на закона и разпоредбите и че ще има политическа воля това да не остане единствено на думи.

Днес стартира премахването на противозаконните градежи благосъстоятелност на компанията „ Био Майнинг “ в Държавно ловно стопанство „ Искър “, които са ситуирани покрай източния бряг на язовир „ Искър “. Един мандат и политическа воля не стигнаха на предходната градска администрация да направи това, което повелява законът.

Върховният административен съд отсъди дефинитивно, че би трябвало да бъде отстранена и последната противозаконна постройка на компанията. Със заповеди на основния проектант на Столичната община от 2021 година и 2022 година на сдружението е подредено да бъдат отстранени и трите солидни постройки.

След като срокът за непринудено осъществяване изтече, през днешния ден общинското сдружение, на което беше предоставено насилственото осъществяване на заповедите, пристъпи към премахването им.

По предварителна оценка премахването на постройките ще отнеме сред 3 и 6 месеца и ще коства на общината до 2.4 млн лева Сумата, която Столичната община ще заплати на общинското дружество, ще бъде предявена по правосъден ред на сдружението откакто приключат дейностите по събарянето и извозването на строителните боклуци.

Ще създадем разделно събиране на отпадъците от противозаконния градеж с краткотрайно предпазване и ще рециклираме допустимите строителни боклуци. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР