Служители на Специализирани полицейски сили в Столичната дирекция на вътрешните

...
Служители на Специализирани полицейски сили в Столичната дирекция на вътрешните
Коментари Харесай

Протест пред МВР: Никой не е отстранен от работа, полицаите са пренасочени без да имат избор

Служители на " Специализирани полицейски сили " в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) се срещнаха с управлението на Министерство на вътрешните работи и показаха недоволството си от издадената в края на април заповед на някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев, с която се редуцират бройки в звеното и се предлага на част от чиновниците да бъдат преместени в районни полицейски ръководства в София и страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Работещите в звеното за профилирани полицейски сили към Столична дирекция на вътрешните работи упорстват заповедта да бъде анулирана.

" Ние нямаме митинг. Не протестираме. Основно сме тук с зов да бъдем изслушани, да бъдем чути и да ни се изясни каква е тази промяна, от кое място идва, някаква политическа поръчка ли сме и за какво тъкмо ние ", сподели пред БГНЕС Любомир Първанов от Столична дирекция на вътрешните работи, като посочи, че е от 30 година в това отделение.

" Преживял съм митингите през 1996 година До ден-днешен ми е извънредно тежко и болно по този начин да бъде премахнат и изпратен някъде си. По-жалкото е, че ние след 1 – 2 година си отиваме и остават тези млади момчета и техният дух ще бъде опустошен още в самото начало, тъй като към този момент добиват визия какво се случва в системата и че системата не е това, което им е обещавано ", безапелационен е той и добави, че по тази причина и доста младежи напущат поделението и има огромно текучество.


" Днес протестираме за това, че няма изясненост по въпроса защо става въпрос, съответно какви са проблемите, за какво са ни махнали и какъв е критерият, при изискване, че има хора, които от 10, 15 и 20 година сме в това отделение, и съответно никой те ни сподели. В последния миг отидохме при заместник-директора на Столична дирекция на вътрешните работи и оттова разписахме. Нищо повече. Никой не ни е споделил какви са претекстовете ", съобщи пред БГНЕС Цветанов от Столична дирекция и акцентира, че не може да каже дали новият министър на вътрешните работи ще отдръпна заповедта, само че се надява, че ще има публичност и ще се чуят настояванията на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи.


" Ще забележим какви са последствията от срещата през днешния ден с новия министър ", сподели още той.

След срещата с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, служител на реда Александров от Столична дирекция на вътрешните работи заяви: " Запознахме министъра с нашите проблеми. Смятаме, че тази промяна ще е в ущърб и на жителите, и на самите чиновници на самото отделение. Оттук нататък, допускам, че той ще вземе най-правилното решение. "

Полицай Александров акцентира, че не може да каже дали министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поел някакви задължения. " Той е служител на реда, допускам, че ще вземе най-правилното решение ", сподели той.

Служителите на Столична дирекция на вътрешните работи са единомислещи, че вътрешният министър е служител на реда, знае проблемите на полицията, само че е на позицията от няколко дни, по тази причина са склонни да му оставят малко време да се запознае по-подробно с проблемите им. Министър Стоянов е уверил, че ще се запознае с проблемите, по тази причина все още те изчакват неговото решение.

" Към момента никой не е отхвърлен от работа, чиновниците са пренасочени без да имат избор ", уточни служител на реда Александров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР