Служители на руския Лукойл са получили българско гражданство за спортни

...
Служители на руския Лукойл са получили българско гражданство за спортни
Коментари Харесай

Руски служители на Лукойл с българско гражданство - заради принос в... баскетбола

Служители на съветския " Лукойл " са получили българско поданство за спортни заслуги - без каквато и да е диря, че се занимават със спорт. Това описа в ефира на Нова ТВ депутатката от ПП-ДБ и зам.-председателка на ДСБ Кристина Петкова. 

Тя разказа малки врати в българските закони, които са разрешили на руснаци да получат български - надлежно и европейски - паспорт с неуместни претекстове. Според нея това е индикация за пробив в националната сигурност, станал със съдействието на ДАНС.

" Има случаи на съветски жители, за които няма никакви данни да са свързани със спорта въобще. В мотивировката им написа, че са чиновници на съветския " Лукойл ". Впоследствие единият става изпълнителен шеф и прокурист на " Лукойл " -България, а другият - член на борда на " Петрол " АД. По този метод тези лица, нямащи нищо общо със спорта, получават българско поданство ", изясни тя.

Други руснаци пък получили паспорт поради достижения във волейбола - още веднъж без да има данни, че изобщо играят. Макар този вид процедура за поданство да минава през Министерството на младежта и спорта, там не знаели какъв брой тъкмо са те.

А даже някогашният съветски дипломат (по всяка възможност Анатолий Поталов (2004-2008 г.) е получил наш паспорт, за заслуги за обществено-икономическите отношения в туризма, и това че е съдействал за стопански продан сред съветския град Серпухов и община Враца. Ставало дума за екскурзии сред двата града, разяснии от Враца. 

А откакто посланикът е получил паспорт, синът му също е кандидатствал - като дете на български жител, и го е получил. И брачната половинка му също към този момент е с българско поданство.

Кой преценя какъв принос е необходим за поданство не е ясно.

" Когато попитах ДАНС каква е надлежната инспекция, която са направили на тези лица - тъй като от 2001 до края на предходната година над 10 000 съветски жители са получили поданство - ДАНС си измиват ръцете със Съвета по поданство към Министерство на правораздаването. Имам отговор от тяхна страна, че не са органът, който да дефинира принос ", означи Петкова.

Тя означи, че не знае дали става дума за безхаберие или корупция, само че и в двата случая значи, че е нужна промяна на службите. И акцентира, че единственият годишен отчет, който Народното събрание не е приел, е този за активността на ДАНС.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР