Служители на РУ – Лом предприели вчера действия по сигнал,

...
Служители на РУ – Лом предприели вчера действия по сигнал,
Коментари Харесай

Двама са задържани за престъпления срещу политическите права на гражданите при полицейски действия в Лом и Кърджали

Служители на районно управление (на МВР) – Лом подхванали през вчерашния ден дейности по сигнал, постъпил към 19.30 часа в районното ръководство. Според информацията гражданин на ломския квартал „ Стадиона “ изготвял описи с имена на жители, които да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия.

При подхванатата неотложно полицейска инспекция в дома на 26-годишния локален гражданин е конфискуван лист, съдържащ трите имена и ЕГН-та на 13 души. Мъжът е арестуван за период до 24 часа в районно управление (на МВР) – Лом, където от него са снети пояснения. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 167, алинея 3 от Наказателен кодекс, под наблюдението на Териториално поделение Лом, при Районна прокуратура – Монтана.

В рамките на профилирана интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност и закононарушенията срещу политическите права на жителите, извършена през вчерашния ден на територията на РУ-Кърджали,  за период до 24 часа е арестуван 59-годишен мъж. Образувано е досъдебно произвеждане по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс за препоръчана имотна полза за склоняване към практикуване на изборно право в интерес на избрана политическа партия. Процесуално-следствените дейности по случая не престават и в днешния ден.

По време на интервенцията в Кърджали са проверени общо 35 души, 11 търговски обекта, три игрални зали, три заложни къщи, пет пространства. Съставени са 15 констативни и 10 предупредителни протокола. С полицейска заповед за период до 24 часа е арестуван 47-годишен лидер, който бил засечен да кара сред селата Пчеларово и Минзухар с сложени на автомобила регистрационни табели, издадени за друго моторно транспортно средство. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР