Служители на реда са хванали петима от Монтанско, нарушили наложената

...
Служители на реда са хванали петима от Монтанско, нарушили наложената
Коментари Харесай

Прокуратурата погва нарушители на домашната карантина в Монтанско

Служители на реда са хванали петима от Монтанско, нарушили наложената им карантина против разпространяване на ковид, оповестиха от полицията в регионалния град.
Вчера, към 11.30 часа, служители на реда са посетили дома на подложен под карантина в Лом. На адреса трябвало да намерят 42-годишен локален гражданин, изолиран за период от 14 дни. При инспекцията мъжът не е открит, малко по-късно е открит в квартал "Хумата " на ул. "Струма ", където декларирал, че е бил до магазина. По случая е известен дежурен прокурор при Районна прокуратура Лом. Образувано е досъдебно произвеждане.
В същия ден, малко след 15 часа, ченгета посетили дома на 33-годишен гражданин, който на 13 април се завърнал от чужбина и бил подложен под карантина за период от 14 дни. При инспекцията той не е открит на адреса, заради което е потърсен на предоставения за връзка мобилен номер. При извършения диалог с него декларирал, че защото му е финален ден и се усеща здравословно добре, решил да посети баба си във видинското село Арчар. За случая е известен дежурен прокурор при Районна прокуратура Лом. Образувано е досъдебно произвеждане.
В съшия ден на контролно-пропусквателен пункт край Монтана са хванати и трима тираджии с наложена домашна карантина, тръгнали за нови курсове. Първият е засечен малко преди 20 часа. 67-годишнен монтански гражданин е управлявал лек автомобил "Мазда ", движещ се в посока към града на Огоста. Той декларирал, че пътува служебно за София, защото е интернационален водач, само че не показал заповед за командировка. При инспекцията е открито, че мъжът е подложен под карантина на адрес село Мадан. По случая е формирана кореспонденция. Около 20.20 часа на контролно-пропусквателен пункт СБА край Монтана е тестван автомобил БМВ Х5, който влизал в регионалния град. Зад кормилото е бил 49-годишен берковски гражданин. Той показал наставление за слагане под карантина, декларирал, че е интернационален водач и пътува към града на Огоста, където е оставил камиона си на паркинг, само че не показал заповед за командировка. По случая е формирана кореспонденция. Третият извършител е засечен тази нощ. Около 2.40 часа на контролно-пропусквателен пункт край Монтана е тестван лек автомобил "БМВ " с монтанска регистрация, движещ се в посока към Берковица, ръководен от 32-годишен монтански гражданин. Водачът показал наставление за слагане под карантина, декларирал, че е интернационален водач и пътува за София, откъдето му предстоял курс, само че не показал заповед за командировка. В районното ръководство е формирана кореспонденция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР