Служители на ракетните полигони за борба с градушките ще протестират

...
Служители на ракетните полигони за борба с градушките ще протестират
Коментари Харесай

В разгара на бурите: Агенцията за борба с градушките протестира

Служители на ракетните полигони за битка с градушките ще стачкуват през днешния ден против ниското възнаграждение, унизителните условия на труд и упражняват напън против тях.

Стрелците, които пазят цялата Горнотракийска равнина, желаеха възстановяване на изискванията на труд и 20% нарастване на заплатите си. Повечето от тях получават по 360 лв. на месец, оповестява Нова тв.

" Условията са под всякаква рецензия. Във фургона, в който работим, в неделя беше 42 градуса. А по закон температурата би трябвало да е 30 градуса ", показаха протестиращите, сподели един от чиновниците.

От синдикатите увериха, че работят интензивно за решение на проблемите, оповестява БНР. Светла Василева от Федерацията на самостоятелните синдикати в земеделието към КНСБ изясни, че на митинг излизат единствено някои от чиновниците. 

Ще стачкуват чиновниците на двата полигона, най-големи от 9-те на Изпълнителната организация за битка с градушките – Поповица и Голям Чардак. Те се събират пред полигона в Поповица, изясни Василева:

Това е разследване на извънредно огромните проблеми, които са натрупвани към този момент повече от 10 години – най-много за неуредената бройка в техния организационен устав, ниското възнаграждение, неприятните условия на труд, В последните три години, от 2015, тези хора всяка година излизат на митинг, защото всички обещания, които се даваха, не се извършват. Около 90% от работещите и той най-много ракетострелци, са на минимална работна заплата. Преди да пристигна постоянното държавно управление беше дадено, че като пристигна новият министерски екип, ще бъдат увеличени заплатите им с 20%. Разбора се, никой не съобрази тогава, че те са работещи, само че в държавната администрация, където нормативната база не позволява да бъдат увеличени работните им заплати с 20%.

За през днешния ден е планувана среща в земеделското министерство, където се чака да бъде подписано съглашение с настояванията на чиновниците. Сред тях е и увеличение на работните заплати. В останалите полигони, без тези два полигона – Голям Чардак и Поповица, всички останали са приели да получат в юли в допълнение заплащане.

Според шефа на организацията Ваньо Славеев уточни, че през миналата нощ най-сериозно е било ситуацията " по линията Кюстендил - София – Ботевград и към Враца и Плевен.

" Имаше проблеми и в Търговище и Ловеч. Втората вълна, тя сега е на юг от Белград я чакаме към обяд, допускаме, че ще бъде обхваната и Южна България ", изясни той.

За момента организацията разполага с задоволително ракети:

Агенцията няма по какъв начин да вземе ограничения над София, защото системата на ракетния прийом не разрешава да е работи над урбанизирана територия. По принцип на запад от София и на югозапад няма отбрана, само че тактиката, която е планувана за развиване на организацията планува и самолетен прийом и, дай боже, след 1-2 години да бъде осъществено и тогава ще има отбрана и над градовете, изясни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР