Служители на ОП Паркове и градски градини“ поставят 50 броя

...
Служители на ОП Паркове и градски градини“ поставят 50 броя
Коментари Харесай

Поставят къщички за птици в Южния парк в София

" Служители на Оперативна програма „ Паркове и градски градини “ слагат 50 броя къщички за птици в Южния парк ". Това сподели Милена Васева, шеф на общинското дружество.

Къщичките са дарени на общинското дружество от софиянеца Ервин Пачи. Ервин е доктор по специалност, а ползата му към живота на птиците в София се заражда откакто прочита няколко публикации, направени от специалистите на  Българското сдружение за отбрана на птиците.

Служителите на общинското дружество са съгласували местата за слагане на къщичките с специалисти на сдружението, оповестиха от Столична община..

Къщичките ще основат по-добри условия за гнездене на птиците, което е изключително значимо по време на размножителния интервал, а най-подходящото време за слагането им е интервалът - януари-февруари.

По данни на сдружението за отбрана на птиците на територията на парка могат да се видят 65 разнообразни типове птици.  В Южния парк е и първият Маршрут за наблюдаване на птици, маркиран преди години от Българско дружество за защита на птиците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР