Служители на окръг Честър обещават „най-модерни“ подобрения на сигурността на затвора след бягството на Кавалканте

...
Планирани са големи подобрения на сигурността в затвора на окръг
Коментари Харесай

Планирани са големи подобрения на сигурността в затвора на окръг Честър, след като бягството на Данило Кавалканте доведе до интензивно 14-дневно издирване, обещаха властите на среща в кметството в понеделник.

„Планираме да направим многобройни подобрения на безопасността, повечето от които идват от технологии, движение на персонал, включително дронове, методи за откриване“, каза Хауърд Холанд, изпълняващ длъжността надзирател на затвора в Пенсилвания, пред филиала на CNN WPVI. „Ние ще вземем това съоръжение и ще го направим най-модерното“, каза Холанд.

Избягалият затворник Данело Кавалканте е показан след като е заловен. Избягалият затворник Данело Кавалканте е показан след като е заловен. Щатска полиция на Пенсилвания

Окръжният комисар Джош Максуел не каза колко ще струват подобренията, но каза, че очаква подобрените мерки за сигурност да бъдат рекордна инвестиция в затвора. „Надяваме се, че след 10 години хората ще погледнат назад и ще се почувстват сигурни, че никой не е излязъл от този затвор“, каза Максуел пред WPVI.

Кавалканте беше осъден за убийство първа степен при фаталното намушкане с нож на бившата му приятелка през 2021 г. На 31 август, само дни след като получи задължителна доживотна присъда без възможност за предсрочно освобождаване, 34-годишният мъж избяга, като се разхождаше с раци стени на тесен външен коридор в двора за упражнения.

И той не беше първият, който направи това в съоръжението в Пенсилвания.

30-годишният Игор Видра Болте също избяга от затвора, използвайки същия метод на разходка с раци през май. Болте беше хванат в рамките на 5 минути след пробива му.

 Данило Кавалканте започва своята разходка на раци по стената, преди да избяга като маймуна от затвора в Честър. class= Данило Кавалканте започва своята разходка на раци по стената, преди да избяга като маймуна от затвора в Честър. Округ Честър

„Поемаме отговорност за случилото се тук. Ние го приемаме сериозно. Всички бяха поставени в опасност“, каза Холанд.

По време на двуседмичното бягане на Кавалканте той проникна в множество домове и открадна превозно средство и пушка, преди да бъде заловен от служителите на реда. Неговото бягство от затвора изнерви цели общности.

Властите казаха, че срещата в понеделник е била проведена, за да предложи подкрепа, информация за консултиране и да предостави официална възможност на местните жители да говорят лице в лице с длъжностните лица.

Служителите на окръг Честър показаха снимки на подобрения, направени в коридор в двор за упражнения в затвора на окръг Честър след бягство на затворник. Служители на окръг Честър показаха снимки на подобрения, направени в коридор в двор за упражнения в затвора на окръг Честър след бягство на затворник. Окръг Честър

Някои жители на окръг Честър изразиха очакванията си пред филиала на CNN WPVI преди срещата.

„(Надявам се) да чуя плана за промени, които се извършват на местно и щатско ниво, за да гарантирам, че нещо подобно няма да се случи отново“, каза Брук Саркар от Малвърн.

Камерите бяха забранени по време на срещата, докато служители на окръга показаха презентация, включваща някои от елементите за сигурност, които вече са въвели.

Служители на правоприлагащите органи ескортират Данило Кавалканте от казарма на щатската полиция на Пенсилвания в Ейвъндейл, Пенсилвания, в сряда, 13 септември 2023 г. Кавалканте беше заловен в сряда, след като две седмици се изплъзваше от стотици търсачи. (AP Photo/Matt Rourke) Служители на реда ескортират Данило Кавалканте от казарма на щатската полиция на Пенсилвания в Ейвъндейл, Пенсилвания, в сряда, 13 септември 2023 г. Кавалканте беше заловен в сряда, след като се изплъзваше от стотици търсачи в продължение на две седмици. (AP Photo/Мат Рурк) Мат Рурк/AP

След бягството на Болте около горната част на коридора на тренировъчния двор беше монтирана жилава тел, но Кавалканте все пак успя да я преодолее.

Длъжностни лица казаха в понеделник, че оттогава са добавили метален екран, за да предотвратят това да се случи отново - заедно с военна мрежа в други области, през които Кавалканте се е промъкнал по време на бягството си.

Властите също така проучват използването на K-9s и монтирането на монитори на глезените на високорискови затворници, казаха те.

Холанд каза, че по-голямата част от оставащите надстройки за сигурност ще бъдат инсталирани в рамките на шест месеца до една година.

„Те са на прав път да решат този проблем, така че да не се налага да се занимаваме с него никога повече“, каза Кевин Брийн, жител на окръга.

Следващото заседание на Съвета на затворите в окръг Честър ще бъде предавано на живо в сряда в 14:30 ч., каза говорител на окръга.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР