Служители на НСО и полицията започнаха към 18:00 ч. принудително

...
Служители на НСО и полицията започнаха към 18:00 ч. принудително
Коментари Харесай

Полиция и НСО изкараха от парламента барикадиралите се майки


Служители на НСО и полиция та започнаха към 18:00 ч. наложително да извеждат майки от " Системата ни убива " и хора на Мая Манолова, които от сутринта се барикадираха в едно от фоайетата на входа на Народното събрание, заяви Българска национална телевизия.

Напрежението ескалира, а по време на извеждане то се чуваха възгласи от митинг иращите на открито. Към служителите на реда полетяха бутилки и яйца.

Сили на полиция та и жандармерията са съсредоточени към постройката на Народното събрание.

По наша информация, в постройката са останали още двама от митинг иращите.

Минути преди 18:30 ч. на място дойде кола за спешна помощ, медицински екип влезе в Народното събрание, към момента не е ясно по каква причина.

Сутринта към 10:00 ч. майки от " Системата ни убива " и други митинг иращи влязоха в Народното събрание, с цел да внесат в деловодството декларация, в която уведомяват депутатите за настояванията на митинг а. Преди това са внесли и сходна декларация при премиера с искане да подпише оставка.

Майките споделиха, че единствено Българска социалистическа партия им обърнали внимание и почнали да търсят зала за среща, само че ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева не разрешила. Те отхвърлиха да изоставен Народното събрание и останаха във фоайето на един от входовете.

Майка и детето й в инвалидна количка пък не били позволени до тоалетна.

Охраната не е позволила митинг иращите до тоалетна поради ограниченията против COVID-19, стана ясно от изказване на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя сподели, че постоянно са били дружелюбни и е изпратила писмото на майки те до всички парламентарни групи.

“Не виждам повода те да не престават да стоят тук. Да, виждам че заявления раздават. Не мога да разреша провокации в Народното събрание “, споделя шефката на Народното събрание ЦветаКараянчева. И добави, че Народно събрание не е място за деца и прикани майката да го прибере.

При митинг иращите пристигна и Мая Манолова. Входът откъм бул. " Дондуков " беше отцепен, а в Народното събрание не можеше да влиза никой, с изключение на депутатите.

Жена пък легна на паветата на " Дондуков " и придвижването беше спряно. За нея пристигна кола за спешна помощ. Жената отхвърли да се качи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР