Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на протест

...
Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на протест
Коментари Харесай

Служителите на МВнР на протест на площад „Независимост“

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на митинг на площад „ Независимост “ с претенции за почтено възнаграждение в системата на ведомството и за почтено бъдеще на българската дипломатическа работа. 
 Българска телеграфна агенция
По-рано този месец от Професионалното обединяване на държавните чиновници на дипломатическата работа обявиха, че стачните дейности в Министерство на външните работи ще продължат до намирането на решения по поставените претенции , като следва включването в ефикасната стачка на чиновници от задграничните представителства на министерството.

 Българска телеграфна агенция

Служители на МВнР започнаха протестни дейности във ведомството на 2 декември, с искане за нарастване на заплатите , индексиране на командировъчните средства при дълготрайно и краткосрочно командироване и преустановяване на практиката за понижаване на главната заплата при дълготрайно командироване. 

 Българска телеграфна агенция
С протестната акция ще бъде изразена поддръжка за изявлението на министър-председателя Гълъб Донев, направено от трибуната на Народното събрание на 09.12.2022 година, и ще бъде поискано подпомагане за скорошното реализиране на документално съглашение сред стачкуващите чиновници и управлението на Министерство на външните работи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР