Служители на лондонската клиника, в която наскоро принцесата на Уелс

...
Служители на лондонската клиника, в която наскоро принцесата на Уелс
Коментари Харесай

Разследват нерегламентиран достъп до медицинското досие на Кейт Мидълтън

Служители на лондонската клиника, в която неотдавна принцесата на Уелс Кейт Мидълтън беше оперирана, могат да бъдат подведени под наказателна отговорност и да им бъдат наложени санкции, в случай че се потвърди, че са пробвали да получат нерегламентиран достъп до здравното ѝ досие.

Това съобщи пред Sky News английският министър на опазването на здравето Мария Колфийлд, като добави, че е " много тежко да имаш достъп до документи, за които нямаш позволение ".

Думите на отрасловия министър идват единствено няколко часа, откакто частната болница заяви, че е почнала следствие по отношение на медийни изявления, съгласно които най-малко един член на личния състав се е опитал да получи достъп до персоналните медицински документи на Кейт, до момента в който тя се е лекувала там през януари.

" Твърдо имаме вяра, че всички наши пациенти, без значение от техния статус, заслужават цялостна цялост на персоналния живот и конфиденциалност във връзка с здравната си информация ", се споделя в публична позиция на болничното заведение до " Mirror ".

По-рано английският таблоид съобщи, базирайки се на собствен източник, че високопоставени мениджъри на лечебното заведение " са се свързали с двореца Кенсингтън незабавно откакто са научили за случая ".

" От здравна позиция не е задоволително да се преглеждат документи, до които чиновниците нямат достъп. Но това е било видяно незабавно и са подхванати дейности, тъй че хората да могат да бъдат спокойни, че това не може да се случва - изключително с електронните бази данни в наши дни, се вижда много бързо, в случай че някой има достъп до досиета, който не би трябвало да има ", добави още Каулфийлд.

Принцесата на Уелс е в центъра на публичното внимание от няколко седмици, а повода за това изненада мнозина.

След траялите няколко седмици спекулации за здравословното положение на Кейт Мидълтън, от двореца „ Кенсингтън “ в неделя разпространиха до медиите след претърпяната интервенция през януари.

Твърди се, че фрагментът е сниман от принц Уилям. Той беше оповестен в формалния профил на Уйлям и Кейт и беше съпроводен с благодарствено обръщение към всички, изразили угриженост за здравето на принцесата. На фотографията Мидълтън театралничи с трите си деца във връзка 8 март.

От организация " Ройтерс " обявиха скоро след публикуването на фрагмента, че част от ръкава на жилетката на принцеса Шарлот не е изравнен вярно. Това допуска, че изображението е било променено.

Манипулацията на фрагмента предизвика десетки спекулации за здравето на Кейт Мидълтън, които поставяха под въпрос възобновяване ѝ от коремната намеса.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР