Служители на Икономическа полиция - ГДНП разкриха измамна схема, чрез

...
Служители на Икономическа полиция - ГДНП разкриха измамна схема, чрез
Коментари Харесай

ГДНП разкриха измамна схема, чрез която лечебно заведение неправомерно е получавало суми от бюджета на НЗОК

Служители на " Икономическа полиция " - ГДНП разкриха лъжлива скица, посредством която лечебно заведение непозволено е получавало суми от бюджета на НЗОК.

Рехабилитационно лечебно заведение е отчитало неизвършена здравна активност на пациенти по клинични пътеки и по този начин - чрез документи с погрешно наличие, е получавало неследващи финансови средства от бюджета на НЗОК. Схемата е открита в хода на следствие, подхванато от чиновници на отдел " Икономическа полиция " в ГДНП.

Според данните от инспекцията, осъществена на 4 декември т.г. от икономическите служители на реда и контролни екипи на НЗОК, незаконната скица е прилагана от 1 януари 2022 година до 30 юни 2023 година, като в този интервал общо са регистрирани 5 681 хоспитализации от лечебното заведение. Част от пациентите били еднократно одобрявани за рехабилитация, само че от лечебното заведение отчитали две или повече хоспитализации. Друга част от " пациентите " са гостували на хотели в същия град и на две близки балнеоложки селища, като персоналните им данни били употребявани от заведението за отчитане на неизвършена здравна активност, оповестиха от Групово дело " Национална полиция ".

По предварителни планове цената на клиничните пътеки, по които най-често са били регистрирани хоспитализациите, са в размер на 391 и 487 лв..

Извършена е взаимна инспекция в лечебното заведение с контролните органи на НЗОК и са събрани данни за осъществено закононарушение по Наказателен кодекс – медицински документи с погрешно наличие и безпричинно получени суми от НЗОК.

Проверката продължава.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР