Служители на Главната дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) неутрализираха

...
Служители на Главната дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) неутрализираха
Коментари Харесай

ГДБОП неутрализира престъпна група, занимавала се с изготвяне и разпространение на фалшиви документи

Служители на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) обезвредиха незаконна група, занимавала се с правене и разпространяване на подправени документи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

 

Разкрита е работилница, конфискувани са компютър, принтер, скенер, ламинатор и голям брой материали за разработване на фалшификатите. Задържани са четирима души, на които Окръжната прокуратура в Шумен е повдигнала обвинявания, допълват от вътрешното министерство. На двама от участниците в групата е наложена мярка за неотклонение – на единия „ задържане под стража “, а на другия – „ парична гаранция “.

 

Специализираната полицейска интервенция е осъществена на територията на областите Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Разград и Шумен на 8 юни.

 

Документите са били предопределени за потребление на територията на Европейския съюз. При обиските и претърсванията на две моторни транспортни средства и на шест адреса са открити и конфискувани неистинен български и непознати документи за идентичност – паспорти, персонални карти и шофьорски книжки. На един от адресите е разкрита и работилница, употребена от групата за правенето им. 

 

С 45% са се нараснали осъществените профилирани полицейски интервенции от ГДБОП през 2022 година, съобщи на 16 март тогавашният шеф на службата основен комисар Калин Стоянов, по време на доклад за активността на основната дирекция. 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР