Служители на ГДБОП са извършили 25 претърсвания по искане на

...
Служители на ГДБОП са извършили 25 претърсвания по искане на
Коментари Харесай

Строителна техника на стойност 6 милиона евро е иззета при разследване на Европейската прокуратура в България

Служители на ГДБОП са направили 25 претърсвания по искане на ръководещия европейски делегиран прокурор и с позволение на българския Специализиран углавен съд
Европейската прокуратура проверява 9 български компании, обвинени в осъществяване на измами за приемане на средства от Европейски Съюз. По-рано тази седмица, на 22 март, бяха извършени претърсвания в София и други градове в областите София, Перник и Монтана, като бяха разпитани 10 обвинени.

Разследваните лица са мениджъри, притежатели и представители на компании, кандидатствали и получили средства от Европейски Съюз по оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, която е ориентирана към дребните и междинни предприятия и има за цел да усъвършенства развиването на българската стопанска система. Те са обвинени в присъединяване в проведена незаконна група и за показване на неистинен документи и показания за нелегално придобиване на тези средства.

По искане на ръководещия европейски делегиран прокурор и с позволение на българския Специализиран углавен съд, Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ извърши 25 претърсвания на къщи, офиси, хранилища и транспортни средства, благосъстоятелност на тези компании. При обиските са конфискувани огромно количество документи и съоръжение, както и закупената с получените средства техника (основно строителна като самосвали, багери, челни товарачи) на стойност 6 млн. евро.

Действията по следствието не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР