Служители на ГДБОП нахлуха в офисите на бургаската кабелна телевизия

...
Служители на ГДБОП нахлуха в офисите на бургаската кабелна телевизия
Коментари Харесай

ГДБОП нахлу в бургаска телевизия

Служители на ГДБОП нахлуха в офисите на бургаската кабелна телевизия RN. Акцията се организира сутринта и изненада чиновниците на медията, до момента в който подготвяха новините си, съобщи „ 24 часа ”.

Засега няма публична информация каква е повода за интервенцията, само че съгласно осведомени сходни акции ще има и в други дребни кабелни малките екрани в цялата страна, които са се опълчили против Закона за електронните оператори.

" ГДБОП са влезнали в малкия екран, само че не знам детайлности. непрекъснато съм по отношение на екипа, тъй като пътувам за Ловеч за присъединяване в конференция на Асоциацията на електронните и кабелни оператори ", съобщи притежателят на малкия екран Георги Стоянов.

Той също бил изненадат от акцията на ГДБОП, само че имал своето пояснение за протичащото се с дребните малките екрани в страната.

" Кой има интерес да бъдат затворени и къде ще се отидат по-късно клиентите им? ", задава риторични въпроси Стоянов. Според него те ще се пренасочат към огромните оператори, които са се обединили в организацията Тера про, чийто ръководител е Велизар Соколов.

Стоянов подозира, че точно тя е пратила подвеждащ сигнал до държавните служби, че кабеларките укриват налози и не заплащат авторски права. Това обаче не било правилно и оспори изказванието на Соколов, че клиентите им били 500 хиляди в цялата страна.

" По чисто демографски аргументи няма по какъв начин да са толкоз, общо на всички клиентите да са 200-250 хиляди ", добави Стоянов.

За няколко кабелни малките екрани в страната са подадени сигнали за нередности. ГДБОП правят и други инспекции в медии, като съмненията са за укриване на клиенти и пиратство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР