Служители на федералните служби за сигурност проверяват дали стрелецът, който

...
Служители на федералните служби за сигурност проверяват дали стрелецът, който
Коментари Харесай

Масовият убиец от Тексас се интересувал от върховенството на бялата раса

Служители на федералните служби за сигурност ревизират дали стрелецът, който умъртви осем души в търговски център в Далас, се е интересувал от идеологията на за господство на бялата раса, като се пробват да открият претекст за нападението, декларирал чиновник на правоприлагащите органи пред Асошиейтед прес, като предизвести, че следствието е в начален стадий, написа Българска телеграфна агенция. 

Федералните сътрудници преглеждат сметки в обществените мрежи, които съгласно тях е употребявал 33-годишният Маурисио Гарсия, и постове, които показват интерес към неонацистки и расистки възгледи, сподели служителят, поискал анонимност, който няма право да разисква обществено детайлности от следствието.

Когато е бил погубен от полицията, Гарсия е носел на гърдите си емблема с надпис " RWDS " - акроним на фразата " Десен отряд на гибелта ", известна измежду десните екстремисти и групите, вярващи в превъзходството на бялата раса, сподели служителят.

Освен прегледа на постовете в обществените медии федералните сътрудници са разпитали членове на фамилията и познати на Гарсия, с цел да изяснят идеологическите му убеждения, добави служителят. Преглеждат се и финансови документи, онлайн изявления и други електронни медии.

Началникът на полицията на град Алън Брайън Харви е отказал нощес да отговори на въпросите на АП, като сподели за следствието: " Всъщност нямаме доста информация ".

Тексаският департамент за социална сигурност разпознава Гарсия като хипотетичният причинител на убийството на осем души в търговски център в Тексас. 33-годишният беше смъртоносно прострелян в събота от служител на реда, който инцидентно се намирал наоколо до мястото на нападението.

Служител на органите на реда съобщи, че следователите претърсват мотел в Далас покрай междущатска автомагистрала, където Гарсия е бил отседнал. Според него полицията е разкрила на мястото на случая голям брой оръжия, в това число пушка вид АР-15 и револвер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР