Служители на Булсатком от цялата страна се събраха на протест

...
Служители на Булсатком от цялата страна се събраха на протест
Коментари Харесай

Служители на Булсатком протестираха пред КЗК срещу сделката по придобиването от Юнайтед Груп

Служители на " Булсатком " от цялата страна се събраха на митинг пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) тази заран. Шествието е проведено от синдикалната секция " Съобщения " към КТ " Подкрепа " в компанията. Съпротивата им е против придобиването на " Булсатком " от " Виваком ", което по думите им ще " има пагубни последици както върху орисите на хората в компанията, която е един от огромните работодатели в България, по този начин и върху потребителите и целия телекомуникационен пазар в страната ".

Служителите на " Булсатком " са обезпокоени за работните си места и са издигнали плакати с надписи " Не на договорката за Булсатком " и " Не ни оставяйте без работа ". Заетите в компанията са общо 1075. 

Служителите се струпаха пред входа на Комисия за защита на конкуренцията с желанието да влязат вътре, само че не бяха позволени от защитата. Стана ясно, че точката с разглеждане на отчета за утвърждението на договорката може и въобще да не влезе в дневния ред на Комисия за защита на конкуренцията през днешния ден. 

От синдиката " Подкрепа " в " Булсатком " припомнят, че през последните години Европейска комисия наложи обилни имуществени наказания за разнообразни дейности, които са били осъществени преди разрешаване на дадена централизация и които според тълкуването на Европейска комисия съставляват директна интервенция в държанието на придобиваното дружество и нарушаване на възбраната за осъществяване на правни и в действителност дейности по отношение на реализиране на съответната договорка.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР