Служители на БАБХ конфискува агне вместо прасеСпециалисти от Българската агенция

...
Служители на БАБХ конфискува агне вместо прасеСпециалисти от Българската агенция
Коментари Харесай

Служители на БАБХ конфискува агне вместо прасе

Служители на БАБХ конфискува агне вместо прасе Специалисти от Българската организация по сигурност на храните ( БАБХ ) конфискуваха агне вместо прасе . Комичната обстановка се е провела към град Никопол на 10 юли под предлог, че не е ясно дали животното е прасе или агне.

 
За неуместната обстановка споделя пострадалият Пламен Копанов, в която чиновниците даже не са се легитимирали .
 
" Служителите на организацията взеха решение, че месото е с незнаен генезис , че не било агне . Започнаха да звънят по телефона, с цел да питат кой ли не. В един миг се оказаха с иззетото агне . Освен всичко останало ми написаха и акт , че надали не транспортирам контрабандно месо . Поисках им заповед за съображение, защо ме стопират и правят инспекцията, тъй като знаете, че с цел да влязат в жилище би трябвало да има заповед на способен орган. Служителите на организацията нямаха концепция каква заповед има, служителя на реда сподели единствено, че има заповед за обиск . Един чиновник на БАБХ, най-вероятно е ветеринарен лекар , да не може да разграничи едно агне от едно прасе . Агнето беше заклано , само че агнето си проличава. Дори служителя на реда се смееше, че чиновниците не могат да разграничат агнето и прасето и би трябвало да бъде иззето, само че в последна сметка е реалност, описа пострадалият Пламен Копанов.

 
Иван Йорданов от регионалната организация по сигурност на храните в Плевен , които в действителност са били виновни за конфискуването на агнето, сподели, че не е осведомен със случая.-->
 
" Не мога да ви кажа нищо по този случай, тъй като нямам информация . Мога да давам информация единствено откакто бъда акредитиран от централното ръководство на БАБХ, а такова нямам ", сподели Йорданов.

 
По случая Пламен Копанов е подал несъгласие като в отговор чака възобновяване на агнето в натура или да бъде възобновена паричната му стойност .  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР