Служители на Агенция Пътна инфраструктура от страната се включиха в

...
Служители на Агенция Пътна инфраструктура от страната се включиха в
Коментари Харесай

Протестиращи служители на АПИ блокираха движението по АМ „Хемус” при Витиня /снимки/

Служители на Агенция " Пътна инфраструктура " от страната се включиха в проведения от Синдикат " Пътно дело " към КНСБ протест в региона на тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус ". Заради демонстрацията малко след 14 ч. движението и по двете платна бе затворено за към половин час.
Работниците упорстват за увеличение на възнагражденията, възнаграждение на изключителния труд и възстановяване на изискванията на труд.
Протестът бе съпроводен от полиция, която да подсигурява спокойното протичане на демонстрацията. Протестиращите издигнаха заплати с надписи " Инфлацията изяде заплатата ", " Стига към този момент работещо небогати " и други На митинга участва и вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов. Той удостовери настояването на синдиката за нов бюджет за 2023 година
Малина Кованджиева, ръководител на Синдикат " Пътно дело " към КНСБ, съобщи, че заплатите в АПИ са " унизително ниски ". По думите й те са под междинния размер на възнагражденията за страната. Тя уточни, че липсват и положителни обществени придобивки. Кованджиева упорства и за застраховка " трудова акцидент " за чиновниците.
Димитър Коцев, зам.-председател на Синдикат " Пътно дело " конкретизира, че заплатите не са увеличавани за последните 23 месеца. Той сподели, че чиновниците в АПИ са с ненормиран работен ден. Нашата работа е техническа - от превантивни поправки на републиканската пътна мрежа, замяна на пътни знаци, действия при произшествия, уточни Коцев. Той не е склонен с упреците, че при проблем с поддръжката на пътищата се упреква АПИ. По думите му през годините никой от управлението не е обяснил естеството на работата.
Демонстрантите чакат и среща с Венцислав Ангелов, новият ръководител на Управителния съвет АПИ. Протестиращите ще се подпишат и декларация със своите претенции, която ще му връчат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР