Служители на администрацията на Байдън смятат, че Джо Манчин, ключов играч в изработването на Закона за намаляване на инфлацията, понякога е тълкувал погрешно разпоредбите на закона, се казва в доклада

...
Служителите на администрацията на Байдън смятат, че Джо Манчин понякога
Коментари Харесай

Служителите на администрацията на Байдън смятат, че Джо Манчин понякога е тълкувал погрешно разпоредбите на IRA.< /p>

Законът за намаляване на инфлацията е създаден от Манчин и лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър.

Манчин вижда закона като фокусиран върху енергията и казва, че Байдън иска той да бъде съсредоточен върху климата.

Ако не беше сенатор Джо Манчин, Законът за намаляване на инфлацията нямаше да съществува.

Миналата година умереният демократ от Западна Вирджиния, след като преди това провали експанзивния Build Back Better на президента Джо Байдън дневен ред, седна с лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър, за да обсъдят законодателството, което се събра след вътрешнопартийни спорове на Демократическата партия. субсидии за физически лица за закупуване на здравна застраховка чрез Закона за достъпни грижи, като същевременно отделя близо 370 милиарда долара за климатични и енергийни програми и 300 милиарда долара за намаляване на дефицита на федералния бюджет.

Манчин беше отпред и в центъра на White Церемония по подписване на камарата, на която Байдън връчи на Манчин писалката, която той използва, за да подпише законопроекта.

Но Манчин става все по-критичен към администрацията на Байдън относно прилагането на закона.

И служители на администрацията на Байдън смятат, че Манчин е изтълкувал погрешно разпоредбите на законодателството, което той е изработил, като служители също разглеждат исканията на законодателя от Западна Вирджиния като отваряне към нарушаване на закона, казаха трима лица, свързани с администрацията, пред The ​​Washington Post.

През февруари сенаторът каза, че „вдига ада“ на министъра на финансите Джанет Йелън относно правилата за снабдяване с батерии за данъчни кредити за електрически превозни средства.

И по време на априлско интервю за програмата на Fox News „Hannity ,“ Манчин заплаши да отмени произтичащия от това закон.

„Това беше за енергийна сигурност и ние не сме чули нито дума за енергийна сигурност от техните уста, откакто беше приет. Всичко опира до околната среда", каза тогава Манчин.

Манчин беше ядосан на Федералната комисия за енергийно регулиране заради стремежа й към дългосрочни цели в областта на климата. И законодателят, който беше ключов съюзник на въглищната промишленост през цялата си кариера, беше особено разочарован от стремежа й да създаде регулации, които да проучват въздействието върху климата при разработването на проекти за природен газ, според The ​​Post.

Така че за момента Манчин основно попречи на петчленната комисия да работи с демократическо мнозинство, тъй като сега има по двама членове от всяка партия и свободно място.Сенаторът отказа да проведе изслушване за бившия председател Ричард Глик, чийто мандат в комисията приключи в началото на януари.< /p>

Въпросите се усложняват от несигурната политическа позиция на Манчин, тъй като той е единственият щатски представител на Демократическата партия, останал в Западна Вирджиния и все още не е обявил плановете си за преизбиране през следващата година.Неговата критика към Белия дом може да послужи само за укрепване на неговия стоящ в тъмночервена Западна Вирджиния, тъй като Байдън остава непопулярен в щата. Атаките на сенатора също навредиха на авторитета и прилагането на закона.

Манчин също флиртува с кандидатура за президент на трета страна и наскоро каза, че е обмислял да напусне Демократическата партия и да стане независим.

Белият дом досега запазва мълчание по въпроса.

Но Манчин не натиска спирачките на разочарованието си от Байдън относно прилагането на закона.

"Този законопроект, който написах, беше направен за енергийна сигурност - наистина произвежда повече газ, повече петрол, повече въглища, отколкото сме имали в миналото постоянно", каза той наскоро по време на радио интервю в Западна Вирджиния. „Мисля, че бизнесът на политиката... е станал толкова абсолютно токсичен, че той играе на основата.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР