Служител на столичното Четвърто РУ е задържан в района на

...
Служител на столичното Четвърто РУ е задържан в района на
Коментари Харесай

Ето как светнаха ръцете на задържания с дрога полицай /снимки/

Служител на столичното Четвърто районно управление (на МВР) е арестуван в региона на кв. Лагера в миг на осъществена договорка за 50 таблетки дрога. Операцията е осъществена откакто при започване на юни формирано досъдебно произвеждане и са осъществени първични дейности по следствие на получен сигнал от сътрудници на арестувания. Според събраните досега данни, това е трета подред договорка, реализирана от служителя.
"Различното при последния е, че за разлика от предходните два случая, в които арестуваният персонално е давал наркотичното вещество, в този той е оставил на разстояние от автомобила си стоката и е изчакал в колата приемането й ", изясни градският прокурор Емилия Русинова.
В хода на извършените претърсвания в жилището, в което служителят на реда е живеел чартърен, в абсорбатор са открити и конфискувани още 200 таблетки от въпросните наркотични субстанции – амфетамин и екстази. Намерени са още бележник, на който арестуваният е записвал имена на клиенти и дати на продажбите, както и парични средства, получени от предходни продажби.
"Случаят потвърждава, че автоимунните системи в Министерство на вътрешните работи работят ", съобщи изрично заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Георги Арабаджиев. По думите му, по съответния сигнал се е работило от три месеца, осъществена е доста добра връзка сред съответните полицейски ръководства, Столична дирекция на вътрешните работи и дирекция „ Вътрешна сигурност “, които са подхванали единствените законни ограничения. Той уточни, че арестуваният полицейски чиновник е бил назначен като стажант в Министерство на вътрешните работи през 2016 година, а година по-късно постъпва в "Охранителна полиция " на Четвърто районно управление (на МВР). До този миг против него не е имало санкции, не е имал и забележими отклонения от естествената си полицейска активност, не е показвал по-висок стандарт на живот.
Софийска градска прокуратура е повдигнала на арестувания обвиняване за разпространяване на наркотични субстанции и е удължила мярката му за задържане до 72 часа. Предстои искане до съда за налагане на непрекъснатата му мярка за задържане. Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР