Служител на министерството на отбраната - сред проверяваните за връзка

Служител на министерството на отбраната - сред проверяваните за връзка ...

Шеф във военното министерство отрече връзка с истерията с децата в Сливен.

Служител на министерството на отбраната - сред проверяваните за връзка със слуховете за отнемане на деца. Новината, че служител от пресцентъра на военното ведомство е проверяван дали е сред организаторите на паниката с отнемането на деца, дойде тази сутрин в Министерски съвет.
Началникът на пресцентъра на министерството Александър Урумов отговори пред bTV участвал ли е в разпространяване на фалшиви новини за отнемани деца от родителите им.
"Преди малко разговарях с колегата Каракачанов по темата. Той обеща да провери и да вземе мерки. Ако мога да допълня, не е единственият човек на публична служба, който има отношение по темата. Има и други, което за мен е абсолютно недопустимо", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.
Шефът на пресцентъра на министерството Александър Урумов отрича. "Нищо свързано с мен няма принос към това, което се е случило с това внезапно извеждане на децата от училище. Мястото на децата е в училище", казва Урумов.
Следобед последва разговор на военния министър Красимир Каракачанов с Урумов. Началникът на пресцентъра на МО е казал на министъра, че е напълно спокоен и че съжалява единствено, че му се губи времето и трябва да се обяснява за нещо, което няма фактическо основание".
Урумов е благодарил на Каракачанов и за доверието. Той остава на поста си.

Източник: actualno.com