Служител на Държавната автомобилна инспекция в Пловдив свали номерата и

...
Служител на Държавната автомобилна инспекция в Пловдив свали номерата и
Коментари Харесай

Паяк вдигна колата на даяджия, той - свали номерата на репатрака

Служител на Държавната автомобилна ревизия в Пловдив смъкна номерата и лиши книжката на служащ в общинското дружество " Паркиране и репатриране ", тъй като вдигнал персоналния му автомобил поради погрешно прекъсване.

Общината ще апелира формирания акт, а в това време ДАИ стартира вътрешна инспекция по случая, която би трябвало да откри има ли корист със служебно състояние.

Скандалът избухнал, откакто общинският репатриращ автомобил вдигнал погрешно паркирана пред ДАИ Пловдив кола.

" След като минахме с паяка, констатирахме нарушаване на кола, която е спряла пред знак, с който е неразрешено прекъсването и паркирането и надлежно взехме ограничения, с цел да бъде отстранена от мястото. След което я докарахме колата тука и тръгнахме за различен сигнал ", споделя пред Българска национална телевизия Николай Атанасов – чиновник на Оперативна програма " Паркиране и репатриране ".



През това време притежателят на вдигнатия автомобил, който се оказал чиновник на ДАИ Пловдив, открил неналичието му и отишъл на наказателния паркинг, с цел да си заплати санкцията.

" Идват две лица - единият с униформа на ДАИ. Той непрекъснато наскърбява, заплашва нашите чиновници, също по този начин твърди, че ще се върне и ще - изтъквам - " ще видите какво ще се случи ", споделя Нъшан Деркалестаниан – Оперативна програма " Паркиране и репатриране ".

В яда си, инспекторът от ДАИ залепил фиша с санкцията си върху будката на наказателния паркинг. След това дружно със собствен сътрудник изчакал паяка да се върне още веднъж и почнала изненадваща инспекция. На водача на репатрака е формиран акт, отнета му е книжката, свалени са и номерата на паяка.

" Констатираните нарушавания са – липса на лиценз за осъществяване на публичен превоз, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница ", споделя Нъшан Деркалестаниан – Оперативна програма " Паркиране и репатриране ".

Казаха, че наложително би трябвало да ми вземат книжката, наложително би трябвало да спрат автомобила. Не работя сега - нито работя, нито си карам персоналната кола. Вързаха ми ръцете отвред ", споделя Димитър Стоянов - водач на паяка.

Димитър подписал формирания акт с възражения. Такива има и шефът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “, по тази причина ще апелират санкцията на ДАИ.

" Считаме, че всички констатации са неоснователни, защото общинско дружество " Паркиране и репатриране " град Пловдив не прави комерсиална активност. Нашата функционалност, на общинското дружество е предварителна защита на осъществяваните административни нарушавания на територията на община Пловдив ", счита Нъшан Деркалестаниан – Оперативна програма " Паркиране и репатриране ".
Ден след скандалния случай контрольор на държавната автомобилна администрация от София дойде в Пловдив, с цел да ревизира дейностите на техния чиновник. От " Автомобилна администрация " обявиха, че формираният акт е поради неналичието на лиценз за транспорти на товари.

" Нека да проверим случая, да установим какви типове транспорти, какво МПС - тогава можем да дадем някакво умозаключение. Не можем да твърдим, че има противозаконни транспорти без да сме открили обстоятелства и условия за осъществената инспекция ", разяснява Антон Ставрев, " Автомобилна администрация ".

Заради това, че са с едно транспортно средство по-малко и с водач с отнета брошура, общинското дружество работи в понижен размер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР