Служител на Държавна агенция Разузнаване е задържан за разгласяване на

...
Служител на Държавна агенция Разузнаване е задържан за разгласяване на
Коментари Харесай

Задържан разузнавач за разгласяване на тайна

Служител на Държавна организация " Разузнаване " е арестуван за оповестяване на класифицирана информация, представляваща държавна загадка, оповестиха от Военно-окръжната прокуратура в София.

При осъществените дейности по следствието от вкъщи на служителя са открити и конфискувани голям брой документи с гриф " Секретно " и " Поверително ".

Военно-окръжна прокуратура - София повдигна обвинявания на А.З. - чиновник на Държавна организация " Разузнаване " за това, че е разгласил информация, представляваща държавна загадка, която му е станала известна при осъществяване на служебните си отговорности и от това са могли да настъпят особено тежки последствия за сигурността на страната.

С прокурорско разпореждане разузнавачът е оставен в ареста за 72 часа, а от обвиняването ще изискат от Софийския боен съд взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".

За осъщественото закононарушение Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от пет до петнадесет години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР