Служебното правителство се готви да шпионира онлайн със създаването на

...
Служебното правителство се готви да шпионира онлайн със създаването на
Коментари Харесай

Правителството шпионира онлайн – създава киберразузнаване

Служебното държавно управление се готви да шпионира онлайн със основаването на секретно киберразузнаване, което ще бъде дислоцирано във военното разузнаване и ще е прийом за стратегически шпионаж.

Това излиза наяве от план на Постановление на Министерски съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и активността на Служба „ Военно разузнаване “, оповестено в държавната платформа за публични съвещания strategy.bg

Чрез въпросния нормативен акт се вършат голям брой други промени, свързани със службата, в това число и в длъжностните написания.

Освен това в детайли се урежда активността на военното разузнаване, „ обвързвана с защитата на страната, отбраната на националната и груповата сигурност от външни похищения, опасности и закани и вътрешното ѝ действие “.

В претекстовете на вносителите – Министерство на защитата и военният министър, се отбелязва и, че „ нанесените промени и допълнения в Правилника засягат активността на Службата, обвързвана с вътрешна сигурност, контраразузнавателно и оперативно обезпечаване “.

Реклама

Промени са осъществени в текстовете уреждащи организацията на работата на Службата, приемането, осъществяването и освобождението от военна работа на военнослужещи.

Веднага по-късно се отбелязва, че посредством измененията в Правилника се „ прибавя нов прийом за осъществяване на стратегическото разузнаване, според приложение № 3 (секретно), а точно разузнаване в киберпространството (киберразузнаване) “.

Зад гриф „ секретно “ е прикрито с какво ще се занимава въпросното киберразузнаване, какви пълномощия ще има то, по какъв начин ще работи, на каква правна основа, до каква степен ще може да влиза в персоналната сфера на хората и компаниите.

Иначе създателите на измененията настояват, че направените в Правилника за устройството и активността на работа „ Военно разузнаване “ промени „ уреждат по-детайлно, недвусмислено и цялостно устройството, действието и активността “ на службата.

Твърди се, че има и промени в Класификатора на длъжностите във военното разузнаване, само че и те са секретни.

Oтбелязано e, че за „ осъществяването на плана на разпореждане не са нужни спомагателни разноски, които да бъдат утвърдени по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година за сметка на други бюджети по държавния бюджет “.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР