Служебното правителство отмени решение на предходния служебен кабинет. Този път

...
Служебното правителство отмени решение на предходния служебен кабинет. Този път
Коментари Харесай

Служебният кабинет промени управлението във Фонда на фондовете

Служебното държавно управление анулира решение на предходния длъжностен кабинет. Този път това води до промени, които засягат управлението на така наречен Фонд на фондовете (Фонд управител финансови инструменти), който ръководи всички пари от еврофондовете.

Решението е взето на 5 октомври и с него се дефинира, че фондът минава на двустепенна система на ръководство с контролен съвет от трима души и директорски съвет с още трима души. И двата вида ръководители ще бъдат с мандат три години, оповестява " Капитал ".

През август 2021 година служебният кабинет на Стефан Янев с министър на финансите Асен Василев реши фондът да има едностепенна форма на ръководство единствено със съвет на шефовете.

Изданието показва, че актуалното решение има за цел да подмени самото управление след състезания, до провеждането на които ще има краткотрайни назначения.

Фондът е отраслов към Министерството на нововъведенията и растежа отпред с Александър Пулев и досега е разпределил общо 1.2 милиарда лева запас, който към този момент привършен и се чакат новите европрограми.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР