Служебното правителство освободи Петър Петров от длъжността зам.-председател на ДАНС.

...
Служебното правителство освободи Петър Петров от длъжността зам.-председател на ДАНС.
Коментари Харесай

Освободиха Петър Петров като зам.-шеф на ДАНС

Служебното държавно управление освободи Петър Петров от длъжността зам.-председател на ДАНС. Мандатът му е преустановен предварително и по искане на шефа на организацията Пламен Тончев, излиза наяве от държавното известие.

Петров бе народен представител от " Промяната " преди да бъде назначен на този пост от кабинета " Денков " на 27 юли 2023 година Срещу решението тогава се разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който описа, че от ПП-ДБ в началото са желали да го създадат началник на организацията.

Петър Петров има повече от 17 година опит в службите за сигурност. В интервала 2004 - 2008 година е работил в Национална работа „ Сигурност " – Министерство на вътрешните работи, а след основаването на ДАНС продължава кариерата си там. От 2013 година до началото на 2022 година е заемал редица управителни длъжности в структурата на ДАНС.

В предходния парламент той беше народен представител от „ Продължаваме промяната ". В кабинета на Кирил Петков за няколко месеца беше консултант на министър-председателя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР